Antena Meniu Search
x

839 de elevi au avut media 10 la Evaluarea Națională, înainte de depunerea contestațiilor

Veşti bune pentru elevii de clasa a opta. S-a dublat numărul candidaţilor cu media generală 10. Explicaţia unora rămâne aceeași, subiecte mai ușoare din cauza pandemiei. Cele mai mici note s-au înregistrat la Giurgiu, Teleorman şi Botoşani. 

de Redactia Observator

la 22.06.2020, 23:27

Vezi și
  • 88,7% dintre elevii din Cluj au promovat Evaluarea Națională.
  • Cele mai puține note de trecere au fost obținute în Giurgiu, Teleorman și Botoșani.

160 de mii de elevi de clasa a opta au aşteptat rezultatele la Evaluarea Naţională cu sufletul la gură. În premieră, notele s-au afişat fără numele candidaţilor. 

Aşa arată lista rezultatelor de la Evaluarea Naţională din acest an. Numele şi şcoala au fost înlocuite cu un cod. Citirea lor le-a dat mari emoţii părinţilor. 

Peste 76% dintre elevi au promovat examenul. Mai exact, 122.000 de candidaţi au avut medii peste 5. Judeţul cu cele mai multe note de trecere este Cluj, cu o rată de promovabilitate de 88,7%. Topul este completat de Bucureşti şi Brăila. 

Cele mai puţine note de trecere au fost în judeţele Giurgiu, Teleorman şi Botoşani. Anul acesta, mediile de 10 s-au dublat. 839 de elevi nu au avut nicio greşeală la examen. 

Nu toţi au fost mulţumiţi de rezultate, aşa că au contestat notele. 

Contestaţiile se depun până mâine la ora 12, iar rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, pe 27 iunie. La examenul de Evaluare Națională s-au înscris peste 172.000 de absolvenți de clasa a opta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Educatie » 839 de elevi au avut media 10 la Evaluarea Națională, înainte de depunerea contestațiilor