Antena Meniu Search
x

Tot mai mulți elevi români preferă universitățile străine: ”Nu mă văd studiind în țară”

Elevii români sunt tot mai interesaţi să îşi continue studiile la universităţi din străinătate. Marea Britanie şi Franţa sunt destinaţiile preferate, iar ofertele de învăţământ sunt extrem de atractive.

de Redactia Observator

la 19.10.2019, 22:40

Vezi și

Elevii români sunt tot mai interesaţi să îşi continue studiile la universităţi din străinătate. Marea Britanie şi Franţa sunt destinaţiile preferate, iar ofertele de învăţământ sunt extrem de atractive. Tinerii sunt ademeniţi cu burse, iar cei care obţin împrumuturi guvernamentale returnează datoriile abia după ce se angajează. Oferte tentante vin şi din Statele Unite sau Canada. 

Aniela, Alexandra şi Andrei sunt elevi în clasa a 12-a la un liceu din Constanţa. Vor să-şi continue studiile în Marea Britanie şi caută soluţii la Târgul Internaţional de Universităţi, deschis în București. Pentru că taxele sunt foarte mari, speră să prindă o bursă sau un împrumut pentru studenţi.

(Reporter): Ce are invatamantul din Marea Britanie in plus fata de cel din Romania?

(Elev): Intrebare grea. practic, ma intrebi de ce nu raman, aici in tara? Pur şi simplu nu mă văd studiind în ţară.

(Reporter): Ai mai multe oportunităţi acolo sa-ţi gasesti un job dupa facultate?

(Elev): Clar!

120 de universităţi din 13 ţări îşi prezintă oferta. În Canada şi Statele Unite se pot oferi şi cursuri gratuite.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Dosarul de înscriere la o astfel de facultate este unul stufos şi procesul poate dura câteva luni. La final însă, elevii cu note mari în liceu şi la bacalaureat pot fi admişi cu burse care să acopere toate cheltuielile la cele mai cunoscute universităţi de peste ocean.

(Reporter): Vrei neaparat sa mergi in strainatate?

(Elevă): In principiu da, pt ca sunt mult mai multe oportunități.

(Reporter): Cum stai cu engleza?

(Elevă): Destul de bine, sunt si la un liceu bilingv. În acest moment, în România, sistemul educaţional este destul de învechit şi ar trebui schimbat.

În cadrul târgului sunt organizate şi forumuri în care tinerii sunt învăţaţi ce carieră să îşi aleagă în funcţie de aptitudinile lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Educatie » Tot mai mulți elevi români preferă universitățile străine: ”Nu mă văd studiind în țară”