Antena Meniu Search
x

Video Elevii ar trebui să revină la şcoală, însă ministerul Educaţiei şi ministerul Sănătăţii nu au ajuns încă la o înţelegere

Două ministere se bat cap în cap pe tema şcolii la şcoală. Sursele Observator spun că elevii se vor întoarce în bănci peste o săptămână. Decizia finală va fi luată mâine. Dar nebunia continuă pentru că Ministerul Sănătăţii a venit cu ideea testării elevilor chiar la şcoală.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 01.02.2021, 19:53

Vezi și
  • Elevii s-ar putea întoarce la şcoală pe bază de test Covid.
  • 70% dintre părinţîi din Bucureşti îşi doresc că elevii să revină la şcoală.

Andreea este în clasa a doua şi ar face orice că să se reîntoarcă în banca de la şcoală.

Andreea: Nu-mi place online. Mai bine la şcoală. Decât foarte rapid când se termină ora în 45 de minute, mai bine la şcoală cu 5 ore.

Doar că autorităţile nu-s la fel de hotărâte că ea.

Florin Cîţu, premierul României: Suntem pe un platou. Până mâine apar şi mai multe informaţii. Vom vedea ce decizie vom lua mâine împreună cu domnul preşedinte.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că elevii s-ar putea întoarce la şcoală pe bază de test Covid. Fără să aibă şi un plan concret în acest sens.

Andreea Moldovan, secretar de stat MS: Vor fi testaţi, în principiu, toţi copiii care au simptome. Dacă totuși un copil va merge la şcoală şi va trece de triajul epidemiologic care se face la intrarea în şcoală şi dezvoltă simptome pe parcursul zilei de educaţie, atunci copilul va fi testat cu un test antigen rapid.

Ministerul Educaţiei spune că nu e treaba şcolii să facă medicină

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: Nu avem competențe pt testare și pentru vaccinare în Ministerul Educației. Numărul medicilor școlari este 113 pt cele 17.000 de școli; cu privire la modul de organziare a testării fiind un act medical, cei care au competență sunt îndreptățiți să vă răspundă.

Părinţii deja au ameţit şi nu ştiu ce au de făcut peste o săptămână.

Părinte: Vrem măsuri mai clare. Să spună până la urmă cum să procedăm că să meargă copiii pentru că nici acasă nu îi mai putem ţine în condiţiile astea pentru că este foarte greu.

Părinte: Probabil că propun testarea copiilor că metodă de precauţie dar nu ştiu cât este de utilă că îi testează acum şi se întâlnesc şi peste 3 zile oricare dintre ei se poate îmbolnăvi.

Mulţi părinţi cer revenirea în bănci a elevilor

70% dintre părinţîi din Bucureşti îşi doresc că elevii să revină la şcoală, în bănci în timp ce jumătate dintre ei vor că această schimbare să fie sigură. În paralel, doar 11% dintre părinţi vor că elevii să înveţe în scenariul hibrid.

În lipsa unor informaţii clare, directorii şcolilor nu ştiu ce să facă.

Daniela Voinea, director şcoala "Sfinţii Voievozi": Ar trebui să îi chemăm nu ştiu când la scoală ca să poată să între la ore la 8, astfel încât să fie testaţi. Automat vor fi decalări de program.

Reporter: Câţi elevi învaţă în această școală?

Daniela Voinea, director şcoala "Sfinţii Voievozi": Numai 650 şi sunt una dintre şcolile mici. Sunt şcoli cu 1200 pe tură care trebuiesc testaţi. Testele cine le cumpără?!

Eugen Ilea, vicepreşedintele FNAP: La nivelul Capitalei avem undeva la 250 de mii, 260 de mii de elevi. Imposibil de testat.

Ministrul Educaţiei mai propune că profesorii care au probleme de sănătate să predea în continuare în sistem online.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Educatie » Elevii ar trebui să revină la şcoală, însă ministerul Educaţiei şi ministerul Sănătăţii nu au ajuns încă la o înţelegere