Antena Meniu Search
x

Video Elevii chiulangii, pândiţi de 50 de poliţişti locali. Părinţii celor prinşi se trezesc cu amendă de cel mult 1.000 de lei acasă

Chiulul se plăteşte. Este noua surpriză de care vor avea parte elevii din Iaşi. Mai degrabă părinţii lor. Căci ei vor fi amendaţi cu sume de până la 1.000 de lei. Primăria a stabilit ca un număr de 50 de poliţişti locali să-i identifice pe chiulangii. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 13.04.2023, 17:43

După vacanţa de primăvară, elevii din Iaşi vor fi întâmpinaţi cu surprize. Cei care fug de la ore nemotivat vor primi abenţă, iar părinţii lor... amendă. 

Clara Mihociu, reporter Observator: Procedura prevede ca mai întâi părintele să fie anunţat în scris despre numărul de absenţe nemotivate pe care le are elevul. Se va întâmpla acest lucru de două ori şi dacă nu sunt luate măsuri, atunci conducerea şcolii este anunţată de către diriginte, ca mai apoi directorul să sune la Poliţia Locală şi aceştia îi vor căuta pe părinţi pentru a-i amenda. 

50 de poliţişti locali se ocupă în mod special de problema chiulangiilor

Mihai Chirica, primar Iaşi: Părintele este responsabil de prezenţa copilului la şcoală. Deci printele va lua amendă şi când copilul ia decizia de unul singur să nu se ducă la şcoală. 

Pe acelaşi subiect

Astfel, părinţii elevilor care vor fi prinşi că lipsesc, vor fi amendaţi cu sume între 100 şi 1.000 de lei. Primăria a desemnat 50 de poliţişti locali care să se ocupe în mod special de problema chiulangiilor. 

Consuela Roşu, director şcoală: Este o măsură binevenită, întrucât lipsea modalitatea prin care puteam aplica această prevedere din legea educaţiei. Noi ca şcoală oricum informăm părinţii că elevul absentează. În unele situaţii părinţii răspund şi iau măsuri, dar în unele situaţii nu se întâmplă nimic. 

Elevilor nu le surâde ideea

Dacă părinţilor le surâde ideea, elevii, însă, nu sunt de aceeaşi părere. 

Elevă: Mai erau şi momente când îţi venea să pleci, ori nu venea profesorul ori nu făceaţi nimic, decât să stai degeaba la oră mai bine pleci. 

Reporter: Cum ar fi fost să ajungi acasă să îţi zică mama că a căutat-o poliţia că ai plecat tu de la ore? 

Elevă: Cred că îmi dădea o bătaie, sincer. 

Elevă: Mi se pare într-un fel normal, dar şi incorect. Poate că nu ai învăţat la o materie şi poate dai test şi mai bine o absenţă, decât un 3 sau 2. 

Ce părere au părinţii

Părinte: Într-un fel e bine să fie părinţii atenţionaţi.

Părinte: Foarte bine, foarte bine! Luăm măsuri! 

Reporter: Bănuiesc că nu v-ar bucura amenda?

Părinte: Normal că nu! Dar să se dea, copiii trebuie să meargă la şcoală. 

Noua măsură este luată pentru a descuraja absenteismul în şcoli. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Educatie » Elevii chiulangii, pândiţi de 50 de poliţişti locali. Părinţii celor prinşi se trezesc cu amendă de cel mult 1.000 de lei acasă