Antena Meniu Search
x

Elevii unui liceu din Arad au trecut la școala online încă din 2013. Video

Un liceu din Arad era perfect pregătit pentru şcoala online încă din 2013. Acolo, tabletele au înlocuit de mult tabla clasică. La acel moment s-a recurs la această schimbare pur şi simplu pentru a uşura munca profesorilor şi elevilor. Evident, după șapte ani de experienţă, cursurile în pandemie se desfăşoară fără nicio problemă.

de Redactia Observator

la 10.11.2020, 12:34

Vezi și
  • Reprezentanții liceului au achiționat zeci de tablete pentru a ușura munca profesorilor.
  • Elevii sunt încântați de sistemul de a învăța online.

În timp ce multe şcoli din România abia acum învăţă cum se face educaţia online, un liceu din Arad a ales această metodă de predare încă din anul 2013. Sistemul virtual achiziţionat de şcoală le permite elevilor să participe la cursuri de acasă şi, în acelaşi timp, să fie activi la ore.

În total, şcoala a cumpărat 37 de tablete grafice, care acum stau la dispoziţia profesorilor şi înlocuiesc cu succes tabla tradiţională.

Laura Putnic, director adjunct: Este o posibilitate pentru această perioadă şi copiii sunt atraşi de această modalitate de lucru, sunt curioşi şi încearcă şi ei să comunice sub această formă.

În aceste condiţii, elevii dau testele pe internet, tot acolo unde li se verifică şi temele de acasă şi prezenţele la ore. Aceeaşi platformă îi ajută pe profesori să monitorizeze atent şi să evalueze activitatea celor mici.

Gavril Marinescu, informatician: Ei pot să scrie frumos în caiet, să îşi facă tema, după care fac poze şi le postează direct în secţiunea de teme.

Eugenia Groşan, director liceu: Totul este să vrei să fii creativ şi să aplici ceea ce ai învăţat la un moment dat.

Atât pentru elevi, cât şi pentru dascăli, tehnologia implementată cu ani în urmă a făcut ca scenariul roşu de acum să fie o floare la ureche.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » Elevii unui liceu din Arad au trecut la școala online încă din 2013. Video