Antena Meniu Search
x

Modificări la Evaluarea Națională, anunțate de Ministerul Educației, în contextul pandemiei de coronavirus

Evaluare Națională 2020. Ministerul Educației informează că metodologia de organizare și desfășurare a Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a (EN VIII) – anul școlar 2019-2020 - a fost actualizată.

de Redactia Observator

la 02.06.2020, 12:37

Ministerul Educației anunță modificări la Evaluarea Națională - Profimedia
  • Metodologia de desfășurare a Evaluării Naționale a fost actualizată
  • Măsurile ar fi fost luate în contextul pademiei de coronavirus

Monica Anisie, ministrul educației și cercetării, a semnat ordinul de completare și modificare a Metodologiei de organizare și desfășurare a Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a (EN VIII) din acest an școlar.

Metodologia a fost actualizată în raport cu măsurile impuse de contextul pandemic COVID-19.

Modificări și completări Evaluare Națională

- Elevii aflați în izolare/confirmați pozitiv cu noul coronavirus vor susține probele conform unei proceduri speciale, elaborate de Ministerul Educației și Cercetării.

- Pentru elevii care solicită și primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naționale de Organizare a Evaluării Naționale în vederea susținerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfășurare a EN VIII.

- Programele pentru disciplinele de examen, valabile pentru acest an, sunt cele aprobate prin ordinul ministrului educației și cercetării nr. 4.115/2020. Din structura acestora au fost eliminate conținurile ce urmau a fi parcurse în semestrul al II-lea.

- Contestațiile pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

- Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

- Supravegherea probelor scrise este asigurată, pentru fiecare sală, de minimum un asistent, cadru didactic de altă specialitate decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susține proba.

- Depunerea/transmiterea contestațiilor se va realiza pe data de 22 iunie, între orele 16:00 - 19:00 și pe data de 23 iunie între orele 08:00 - 12:00.

Calendarul Evaluării Naționale 2020

2 - 5 iunie - înscrierea elevilor

15 iunie - probă scrisă: Limba și literatura română

17 iunie - probă scrisă: Matematică

18 iunie - probă scrisă: Limba și literatura maternă

22 iunie - Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)

22 iunie (orele 16:00 - 19:00), 23 iunie (orele 8:00 – 12:00) - Depunerea contestațiilor

23-26 iunie - Soluționarea contestațiilor

27 iunie - Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Modificări la Evaluarea Națională, anunțate de Ministerul Educației, în contextul pandemiei de coronavirus