Antena Meniu Search
x

Sorin Cîmpeanu: Fără mască în exteriorul școlii de săptămâna viitoare. Doar 300.000 elevi mai fac cursuri online

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că de luni, 17 mai, elevii nu vor mai fi obligați să poate masca de protecție în exteriorul școlii. Acesta a precizat, însă, că se păstrează regula pauzelor decalate pentru a evita aglomerările. De săptămâna viitoare doar 300.000 de elevi vor mai continua cursurile online, în 654 de localități unde rata de infectare e peste 1 la mia de locuitori, a spus ministrul.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 14.05.2021, 18:24

Vezi și

"Săptămâna viitoare (17-23 mai) în școlile din 2527 de localități toți elevii vor putea merge la școală, cu prezență fizică (Scenariul verde). Sunt peste 2,6 milioane de elevi în această situație (90%). În 654 localități, în care rată de infectare este mai mare de 1 la mie, vor rămâne în online (Scenariul galben) elevii claselor a 5-a, a 6-a, a 7-a, a 9-a, a 10-a și a 11-a (300.000 elevi, reprezentând cca. 10%). Scenariul Roșu (suspendarea tuturor activităților cu prezența fizică) se aplică școlilor din localitățile care ar putea fi carantinate, precum și claselor în care s-au înregistrat cazuri confirmate de infectare cu virusul SARS-CoV-2", a anunțat Sorin Cîmpeanu.

"De săptămâna viitoare, în exteriorul școlii (spații deschise) se poate renunța la obligativitatea purtării măștii de protecție, dar se păstrează regula pauzelor decalate pentru a evita aglomerările", a explicat ministrul Educației.

Cum merg elevii la școală, în funcție de situația epidemiologică

Scenariul 1

Pe acelaşi subiect

- Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie. Se aplică în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.

Scenariul 2

a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.

b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ ani de studiu.

Se aplică în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Educatie » Sorin Cîmpeanu: Fără mască în exteriorul școlii de săptămâna viitoare. Doar 300.000 elevi mai fac cursuri online