Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Forma de învățământ care câștigă tot mai mulţi adepţi printre tineri, în România. Studiază, sunt plătiţi şi obţin vechime în muncă

Învaţă, sunt plătiţi şi obţin nu doar experienţă ci şi...vechime în muncă la finalul studiilor. Vorbim despre învăţământul dual, care a obţinut popularitate în rândul tinerilor. Mai mult, în premieră în acest an, câteva universităţi din ţară şi-au extins oferetele educaţionale cu programe de studii de licență în sistem dual. Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava este una dintre ele, iar studenţii pot face practică direct la operatorul economic.

de Angela Bertea

la 12.09.2024 , 09:35

La Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava, studenţii pot combina teoria cu practica, iar avantajele sunt multiple. Locurile însă sunt limitate. 

Mihai Dimian, rector "Universitatea Ştefan cel Mare" Suceava: Oferim 95 de locuri bugetate şi cu bursă, o bursă de minim 700 de lei, care se dă doar pentru statutul de student dual. Acest învăţământ oferă această posiblitate, jumatate din timp fiind de fapt sub coordonarea operatorului economic. Studentul absolva studiile, dar are şi o vechime de 2 ani de zile ce este considerată vechime în muncă. 

Studenții pot obține burse de merit

Vezi și

Pe lângă bursele oferite în sistemul dual, atât de universitate, cât și de agenții economici, studenții cu rezultate bune la învățătură mai pot beneficia și de burse de merit.  

Pe acelaşi subiect

Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava a reuşit să obţină autorizaţii pentru 5 tipuri de programe. Odată înscrişi, tinerii pot visa la o specializare în diferite domenii precum calculatoare, sisteme electrice, dar şi tehnologia construcţiilor de maşini şi chiar inginerie mecanică. 

Tinerii au toate şansele să profeseze în domeniul ales

Şi au toate şansele să profeseze în domeniul ales, mai ales că angajatorii şi chiar Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă îi susţin de pe acum.  

Anca Capverde, purtător de cuvânt AJOFM Suceava: Sperăm ca și prin sprijinul nostru și a burselor pe care le organizăm să ocupăm această nevoie și cerință de candidați cu studii superioare, care să poată să fie angajați.  

Sesiunea de admitere la programele inginereşti în sistem dual desfăşurată la Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava se încheie pe 13 septembrie, până acum fiind înscrişi 55 de candidaţi. 

Angela Bertea Like

Curioasă din fire, îmi place să pun întrebări și să obțin răspunsuri. Pe unele le obțin mai ușor și repede, pe altele mai dificil. Dar, îmi place și să insist, ceea ce mă conduce spre ceea ce vreau să obțin.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Educaţie » Forma de învățământ care câștigă tot mai mulţi adepţi printre tineri, în România. Studiază, sunt plătiţi şi obţin vechime în muncă