Antena Meniu Search
x

Video Haos în educație după anunţul suspendării tezelor. Părinţii susţin că atâtea schimbări într-un an îi bulversează mai ales pe copii

Încă o modificare importantă în Educaţie! Elevii de gimnaziu şi liceu nu vor mai da teze nici în semestrul doi. Anunţul a fost făcut la ceas de seară, pe Facebook, chiar de ministrul Sorin Cîmpeanu. Părinţii spun că sunt bulversaţi de atâtea schimbări într-un an în care copiii au stat oricum mai mult acasă decât la şcoală.

Francesca Simionescu
de Francesca Simionescu

la 18.03.2021, 20:18

Vezi și
  • Tezele din acest an şcolar au fost suspendate
  • Anunţul ministrului Educaţiei i-a bulversat pe părinţi

La 22, ministrul Educaţiei a postat un mesaj care vizează milioane de elevi. Tezele nu se vor susţine nici în semestrul 2 şi mediile pentru toate disciplinele vor fi încheiate doar din notele obţinute la ore. În scurt timp, vestea a mobilizat sute de părinţi care au lăsat comentarii pe pagina lui Sorin Cîmpeanu.

"În Timişoara, elevii de gimnaziu şi liceu au mers fizic la şcoală doar 2 săptămâni ca acum să fie anunţaţi că trebuie să vină fizic la şcoală să susţină Evaluarea Naţională. Îi protejăm de Covid şi-i distrugem psihic?''

''Copilul meu, care este în clasa a 6-a, a fost fizic la şcoală 6 zile! 6! Credeţi că îl va încălzi prea mult ideea că nu dă teze, în schimb, va trebui să meargă fizic să dea acele evaluări? Vă înşelaţi amarnic, domnule ministru!''

Cătălin Băban, părinte: E în dezavantajul copiilor că nu dau teză pentru că, în cazul meu, fiind an terminal, ştiam măcar unde suntem cu materia. Dar aşa, o să aproximăm. 

Pe acelaşi subiect

Pentru că nu există posibilitatea ca tezele să fie susţinute online, elevii ar fi trebuit să vină la şcoală fizic pentru a fi examinaţi. Chiar şi cei care locuiesc în zone carantinate. 

Adrian Diacanu, director liceul Mircea Eliade: Nu există platforme securizate astfel încât să fie cât mai obiectivă această testare, eu cred că e o decizie corectă.  

''Este vorba despre o egalitate de şanse. Aici mă refer la învăţământul online, la elevul cinstit care scrie un test sau o teză având camera web deschisă şi o scrie singur şi la elevul în spatele căruia se ascunde un părinte sau un caiet din care acesta poate să copieze.''

Unii elevi vor să se întoarcă fizic la şcoală

Pentru elevi, însă, vestea că nu vor mai trebui să dea tezele pare una bună. Doar cei care învaţă online şi-ar dori să revină la şcoală, chiar şi pentru a da examene. 

Lorena Pop, eleva clasa a 11-a: Cu siguranţă, părerile elevilor sunt împărţite. Avem nevoie de teze, de teste, de emoţii. Şi, cel mai important, simţim nevoia să interacţionăm cu colegii noştri.

Aura Badiu, Consiliul judetean al elevilor Galaţi: Evaluări vor exista în continuare însă sub diverse forme dar nu vor fi influenţaţi de faptul că tezele nu se vor mai da. 

În ultima săptămână, au fost suspendate cursurile în peste 200 de clase de elevi unde activitatea se desfăşura faţă în faţă. În medie, pe zi, au fost confirmate 38 de cazuri de îmbolnăviri în rândul elevilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Educatie » Haos în educație după anunţul suspendării tezelor. Părinţii susţin că atâtea schimbări într-un an îi bulversează mai ales pe copii