Antena Meniu Search
x

Video Haos la înscrierea la grădiniţă, în Capitală. Părinţii au făcut noapte albă sau au dormit în maşini, ca să nu piardă locul la coadă. Explicaţia primarului Negoiţă

Cozi pentru înscrieri, la grădinițele din București. Imagini care au sârnit revoltă, nemulţumire şi reacţii nenumărate în ultimele ore. Mulţi români îşi amintesc de cozile la lapte la care te aşezai noaptea ca să pleci dimineaţa cu o sticlă, două - cât permitea raţionalizarea. Cam aşa se aşteaptă şi acum, dar pentru un loc în creşă sau în grădiniţă.

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 21.06.2023, 13:19

Vezi și

Sute de părinţi din Sectorul 3 al Capitalei şi-au petrecut noaptea sub cerul liber ca să-i înscrie pe cei mici la programele de vară. Explicaţia este, de altfel, evidentă: copiii sunt mulţi, locurile foarte puţine.

Cozi imense la înscrierea la grădiniţă

Oamenii spun că la fel se întamplă în fiecare an. Ceea ce nu face ca situaţia să fie nici normală, nici plăcută şi nici admisibilă. În imagini vedem scenele surprinse de echipele Observator azi noapte, în faţa grădiniţei 196. Oamenii au dormit în maşini, alţii direct pe borduri, pe scaune sau perne aduse de acasă. Şi au întocmit liste, ca pe vremuri. 

"Așa se întâmplă (n.r. în fiecare an) pentru că așa sunt organizările făcute", spune o femeie. "Oamenii nu vin de nebuni aici, ca să stea la coadă. Dacă ar fi locuri suficiente la mai multe creșe, grădinițe, n-ar mai sta omul să-și piardă nopțile", adaugă ea. "Alarma, i-auzi. Cine și-a pus alarma? Cine a dormit în mașină", comentează un bărbat.

Pe acelaşi subiect

Este cam greu, în astfel de condiţii, să îţi păstrezi calmul. Mai ales că sunt cozi în continuare acolo. De dimineaţă, au început şi certurile. Unii nu se mai regăseau pe liste.

"Încă de acum o oră şi jumătate, primarul Robert Negoiţă a venit la faţa locului şi a încercat să-i liniştească pe cei prezenţi. Le-a spus că fiecare îşi va găsi locul la un program de vară pentru şcolari şi preşcolari. Sunt zeci de persoane în imagini care aşteaptă să intre. S-au făcut liste de aşteptare încă de la primele ore ale dimineţii. La această grădiniţă, de exemplu, undeva la peste 400 de persoane sunt acum pe lista de aşteptare, în condiţiile în care locurile disponibile sunt la jumătate - aproximativ 200. Probleme nu ar fi însă doar cu locurile, ci mai degrabă cu o parte din personal, care nu este dispus să lucreze pe perioada verii, spune edilul", arată Ingrid Târziu, reporter Observator.

Reacţia primarului de sector

"Suntem deja în legătură cu celelalte grădiniţe şi, fără să vă promit nimic, noi încercăm să găsim soluţii să nu refuzăm pe nimeni. Capacitate exsită, creşe, grădiniţe avem. E o problemă de personal", a declarat Robert Negoiţă, primar Sector 3.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Educatie » Haos la înscrierea la grădiniţă, în Capitală. Părinţii au făcut noapte albă sau au dormit în maşini, ca să nu piardă locul la coadă. Explicaţia primarului Negoiţă