Antena Meniu Search
x

Liceul din România unde toţi elevii iau BAC-ul de 13 ani la rând. Două treimi au media generală peste 9

Rezultate BAC 2023. Rata de promovare la examenul de Bacalaureat a fost de 100% pentru al 13-lea an consecutiv la Colegiul Naţional Militar "Mihai Viteazul" Alba Iulia, aproape două treimi dintre absolvenţi având media generală peste 9, relatează Agerpres

de Redactia Observator

la 07.07.2023, 17:42

Liceul din România unde toţi elevii iau BAC-ul de 13 ani la rând. Două treimi au media generală peste 9
Liceul din România unde toţi elevii iau BAC-ul de 13 ani la rând. Două treimi au media generală peste 9 - Facebook

"Toţi cei 116 absolvenţi ai Promoţiei 2023 - "General Constantin Christescu - 100" au promovat examenul de Bacalaureat, media generală fiind de 9,05. 74 de absolvenţi, respectiv 63,79%, au obţinut medii peste 9,00. De asemenea, au fost obţinute 29 de note de 10 la disciplinele: matematică - 10 note, fizică - 10 note, biologie 8 note de 10 şi limba şi literatura română o notă de 10", au transmis, vineri, pe pagina de Facebook, reprezentanţii Colegiului Naţional Militar "Mihai Viteazul" Alba Iulia.

Cea mai mare medie înregistrată în acest an la examenul de Bacalaureat a fost 9,80, fiind obţinută de doi absolvenţi, Diana Corb şi Emanuel Leahu. Anul trecut, cea mai mare medie a fost 9,83.

Din 2010 încoace, toţi elevii au luat BAC-ul

Absolvenţii au urmat cursuri specifice specializării matematică-informatică şi au fost testaţi la limba şi literatura română, matematică - proba obligatorie a profilului şi fizică, informatică, biologie şi chimie, ca discipline la alegere.

Pe acelaşi subiect

La nivel naţional, Colegiul Naţional Militar "Mihai Viteazul" Alba Iulia ocupă locul 11 într-un clasament al liceelor la care toţi candidaţii au promovat examenul naţional de Bacalaureat 2023, sesiunea iunie-iulie.

Din 2010 încoace, toţi elevii instituţiei de învăţământ militar din Alba Iulia au promovat sesiunea din vară a examenului de Bacalaureat.

Colegiul Naţional Militar "Mihai Viteazul" Alba Iulia este continuatorul Liceului Militar "Mihai Viteazul", înfiinţat în anul 1919 la Târgu-Mureş, unde a funcţionat până în anul 1940, când a fost mutat la Timişoara. În anul 1947, şi-a încetat activitatea împreună cu celelalte licee militare din ţară. Acesta a fost redeschis, în anul 1975, în garnizoana Alba Iulia, sub denumirea de Liceul Militar "Mihai Viteazul". Este deţinător a mai multor titluri de "Şcoală Europeană".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Educatie » Liceul din România unde toţi elevii iau BAC-ul de 13 ani la rând. Două treimi au media generală peste 9