Antena Meniu Search
x

Lista şcolilor care intră în online, peste 17.000 de elevi sunt afectați. 54 de localităţi din România au depăşit rata de incidenţă de 6 la mie - DOCUMENT

Ministerul Educaţiei a publicat lista ratelor de incidenţă Covid-19 pe localităţi, având ca dată de referinţă 24 septembrie 2021. Potrivit secretarului de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, peste 17.000 de elevi din 128 de unităţi de învăţământ vor învăţa în sistem online.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 24.09.2021, 16:47

Ministerul Educaţiei a publicat lista localităţilor care au depăşit rata de incidenţă de 6 la mie şi în care elevii vor învăţa online
Ministerul Educaţiei a publicat lista localităţilor care au depăşit rata de incidenţă de 6 la mie şi în care elevii vor învăţa online - Shuttestock

Un număr de 54 de localităţi înregistrează vineri o incidenţă a cazurilor COVID-19 mai mare de 6 la mia de locuitori, se arată într-o centralizare a CNCCI, publicată de Ministerul Educaţiei.

Ministerul Educației publică doar lista ratelor de incidență/localități din fiecare zi de vineri, deoarece aceasta este ziua de referință pentru stabilirea scenariului de funcționare în școli pentru întreaga săptămână ce urmează. 

Lista localităţilor unde elevii vor învăţa în sistem online

Potrivit Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei, cele mai mari incidenţe se înregistrează în localităţile Cătina - 12,08 şi Ploşcoş - 9,66, ambele din judeţul Cluj, Şeica Mică (judeţul Sibiu) - 9,48, Pojejena (judeţul Caraş Severin) - 9,47, Bârsana (judeţul Maramureş) - 9,1, Bara (judeţul Timiş) - 9,06 şi Gura Vadului (judeţul Prahova) - 8,75.

Pe acelaşi subiect

În aceste localităţi, elevii învaţă în sistem online. Funcţionează în continuare în sistem fizic, faţă în faţă, grădiniţele, creşele şi şcolile din învăţământul special.

Ministerul Educaţiei a reamintit că publică doar lista ratelor de incidenţă pe localităţi din fiecare zi de vineri, deoarece aceasta este ziua de referinţă pentru stabilirea scenariului de funcţionare în şcoli pentru întreaga săptămână ce urmează.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Educaţiei, Sorin Ion, peste 17.000 de elevi din 128 de unităţi de învăţământ vor învăţa în sistem online, iar decizia a fost luată după ce în localităţile în care sunt şcolile respective incidenţa cazurilor de COVID-19 a trecut de 6 la mia de locuitori.

“În urma datelor primite, avem un număr de 54 de localităţi cu rata de incidenţă peste 6, iar din analizele noastre rapide din ultimele două ore asta înseamnă 128 de unităţi de învăţământ şi 17.106 elevi care vor învăţa în sistem online pentru întreaga durată a săptămânii viitoare, cu excepţia situaţiei în care într-una din localităţi s-ar institui starea de carantină, acolo decizia se ia de îndată. Altfel, indiferent de rata de incidenţă din cursul săptămânii viitoare,  aceste unităţi şcolare vor funcţiona în sistem online”, a declarat Sorin Ion, vineri, într-o conferinţă de presă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Educatie » Lista şcolilor care intră în online, peste 17.000 de elevi sunt afectați. 54 de localităţi din România au depăşit rata de incidenţă de 6 la mie - DOCUMENT