Antena Meniu Search
x

Mai puțini bani pentru programul "România Educată". Cum se vor investi fondurile în sistemul de învățământ românesc

"România Educată", proiectul președintelui Klaus Iohannis, va avea la dispoziție 3.7 miliarde de euro, în scădere de la cele 4 miliarde prevăzute inițial prin Planul Național de Redresare și Reziliență

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 05.05.2021, 14:28

Președintele Klaus Iohannis
"România Educată", un proiect al președintelui Iohannis - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta (arhivă)

”Coaliția de guvernare consideră educația domeniu prioritar pentru Planul Național de Redresare și Reziliență și este motivul pentru care varianta agreată acum alocă pentru România Educată peste 12% din cei 29,2 de miliarde euro. Ajustarea bugetului PNRR de la 42 de miliarde euro la 29,2 miliarde euro a presupus și o ajustare a alocărilor pentru proiectul România Educată. PNRR are o alocare pentru educație mult peste media europeană. 

Bugetul România Educată pe care îl negociem acum cu Comisia Europeană este de 3,7 miliarde euro, buget ce include 314 milioane euro pentru dotarea a 10.000 de laboratoare școlare, cel mai mare program de reducere a abandonului școlar (530 milioane euro), renovarea campusurilor universitare (300 milioane euro), campusuri și reforma  învățământului dual (402 milioane euro). 

Este un efort masiv de finanțare a educației din PNRR, lucrăm împreună pentru finalizarea negocierilor cu Comisia Europeană și componenta România Educată rămâne una dintre campioanele PNRR”, se arată în comunicatul semnat de Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, și Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

„România Educată” este un program național inițiat de Președintele României, menit să susțină reașezarea societății pe valori, dezvoltarea unei culturi a succesului bazate pe performanță, muncă, talent, onestitate și integritate, se arată pe site-ul oficial al proiectului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » Mai puțini bani pentru programul "România Educată". Cum se vor investi fondurile în sistemul de învățământ românesc