Antena Meniu Search
x

Măsuri suplimentare anti-Covid, de luni, în mai multe școli din București

Școlile din Sectorul 2 al Capitalei vor impune măsuri suplimentare anti-Covid 19, începând de luni, 8 februarie. Anunțul a fost făcut de primarul Radu Mihaiu.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 03.02.2021, 13:24

Măsuri suplimentare anti-Covid, de luni, în școlile din sectorul 2 al Capitalei. Anunțul făcut de primarul Radu Mihaiu - Profimedia / imaginie ilustrativă
  • Elevii din România se reîntorc în bănci, pe 8 februarie.

Radu Mihaiu a anunțat pe Facebook că școlile din Sectorul 2 sunt pregătite pentru a-i primi pe elevi.

Totuși, edilul a solicitat introducerea unor măsuri de protecție care nu sunt în recomandările oficiale.

Astfel, în Sectorul 2 orele vor fi decalate, iar aerisirea claselor se va face la fiecare 20 de minute.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Am încredere că împreună putem redeschide școlile în siguranță.

La Sectorul 2 toate unitățile de învățământ sunt pregătite conform cerințelor. Reîntoarcerea copiilor în bănci nu putea fi amânată. Nimeni nu ne poate spune azi când va dispărea cu totul pandemia. E clar că nu putem aștepta la nesfârșit pentru a ne relua viața.

De luni funcționăm în scenariul galben. Copiii de grădiniță, ciclul primar, clasa a 8-a și a 12-a revin la școală. Avem aproape un an de când trăim cu acest virus. Cunoaștem riscurile și efectele măsurilor. Suntem oricând pregătiți să ne adaptăm dacă circumstanțele o vor cere.

Deși nu se află printre recomandările oficiale, am rugat școlile din Sectorul 2 să implementeze două măsuri suplimentare:

1. decalarea orelor astfel încât nu toți copiii să aibă pauză în același timp

2. aerisirea la fiecare douăzeci de minute", a scris primarul Radu Mihaiu pe Facebook.

Sectorul 2 al Capitalei se află în scenariul galben în ceea ce privește numărul persoanelor infectate cu virusul SARS CoV-2, potrivit Mediafax.

Asta înseamnă că, începând de luni, la cursuri vor veni copiii de grădiniță, din ciclul primar și din clasele a 8-a și a 12-a. Ceilalți elevi vor învăța în continuare în sistemul online.

Școlile se redeschid pe 8 februarie

Elevii din România se reîntorc în bănci, pe 8 februarie, după ce Klaus Iohannis a anunțat redeschiderea școlilor.

Preşedintele a declarat că, începând de luni, majoritatea copiilor merg fizic la şcoală, dar că vor fi scenarii diferenţiate în funcţie de numărul de îmbolnăviri de COVID din fiecare localitate.

El a precizat că nu am scăpat de pandemie şi că este nevoie să continuăm să fim responsabili, dar putem constata că în ultimele săptămâni incidenţa bolii s-a redus un pic.

Declaraţia a fost făcută după întâlnirea cu premierul, cu miniştrii Educaţiei şi Sănătăţii, cu şeful DSU Raed Arafat şi cu directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, iar preşedintele a precizat că decizia a fost luată în unanimitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Măsuri suplimentare anti-Covid, de luni, în mai multe școli din București