Antena Meniu Search
x

Video Elevii români își acuză profesorii de bullying. Copiii se plâng că unii dascăli folosesc metode pedagogice de pe vremea bunicilor

Metodele pedagogice ale unor dascăli nu s-au schimbat de pe vremea bunicilor. Copiii se plâng că profesorii sancţionează o clasă întreagă pentru greşeli individuale, îi dau afară de la ore şi le pun note mici dacă nu sunt cuminţi. Sunt argumentele cu care cer schimbarea statutului elevului: vor să scrie negru pe alb că sunt permise doar pedepsele din Legea Educaţiei: mustrare, avertisment sau examatriculare. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 20.11.2022, 12:58

Vezi și

Elevii care au răspuns unui sondaj World Vision spun că cea mai frecventă pedeapsă pentru cei care deranjează ora sau întârzie este „expulzarea“ pe hol. Patru din 10 se plâng că notele sunt folosite ca instrumente de corecţie.

În aceeaşi proporţie, se plâng şi de faptul că nu îşi permit să spună profesorilor ce gândesc. Poate şi pentru că au observat, conform datelor din sondaj, că învăţătorii îi discriminează în funcție de capacitatea intelectuală. 

Legea Educaţiei garantează învăţământ gratuit, dar realitatea este alta

La fel de adevărat este că şi elevii îşi fac viaţa grea unii altora. Se jignesc şi inventează porecle pentru cei prea înalţi, scunzi sau corpolenţi.

Dincolo de toate acestea, mai mult de jumătate dintre copiii din comunitățile mai sărace spun că profesorii le cer bani pentru fondul clasei - burete, cretă, hârtie - deși Legea Educației și Constituția României garantează accesul la învățământul gratuit și obligatoriu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » Elevii români își acuză profesorii de bullying. Copiii se plâng că unii dascăli folosesc metode pedagogice de pe vremea bunicilor