Observator Update, 15 septembrie, ora 15:00. Angajat al ISMB, suspect de COVID-19

De Mădălina Iacob.
Publicat: 15.09.2020, 15:06.
Actualizat: 15.09.2020, 15:47

#ObservatorUpdate: Informațiile orei 15:00 despre deschiderea școlilor în România, transmise de Mădălina Iacob.

Un angajat al Inspectoratului Şcolar din Bucureşti este suspect de coronavirus. Nu a venit inca rezultatul testului, dar s-a facut deja dezinfectarea spatiilor.

Activitatea cu publicul se desfasoara exclusiv online, cu atat mai mult cu cat inspectorii sunt si profesori si merg la ore in fiecare zi. Asadar, cu exceptia personalului si directorilor de scoli din Capitala, accesul in Inspectorat se realizeaza pe baza unei programari prealabile.

Un elev de la o scoala din Capitala a fost ieri la scoala, desi tatal sau era suspect de coronavirus. Parintele, angajat al ADP sector 2, nu a respectat izolarea nici pentru el, nici pentru contactii directi. Si-a pus trei masti de protectie si a venit cu cel mic la scoala.

Astazi de dimineata, insa, a venit si cu rezultatul testului. E negativ. Alte 7 unitati din Bucuresti se confrunta cu imbolnaviri. Responsabilitatea parintilor mai ales este esentiala in aceasta perioada. Si desigur, respectarea masurilor de protectie. Masca, dezinfectare si distantare.

Pe grupurile scolilor, profesorii si parintii au deja nemultumiri. Nu reusesc toti sa se conecteze in timp util. Sunetul poate face probleme. Camerele web trebuie sa fie unele de inalta calitate

La autoritati situatia se vede ceva mai bine. Tabletele nu au ajuns inca la elevi, dar vor ajunge.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.