Antena Meniu Search
x

O elevă din Oradea a obținut 10 la BAC-ul din toamnă, o performanţă unică în ultimii 18 ani

O performanţă unică în ultimii 18 ani a fost atinsă de o adolescentă din Oradea. Tânăra, absolventă a Colegiului Naţional "Mihai Eminescu" din oraş, a luat zece pe linie la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului.

de Redactia Observator

la 05.09.2020, 12:41

Vezi și
  • Sonia a luat nota zece pe linie la examenul de Bacalaureat din toamnă. 
  • Surpriza a fost cu atât mai mare cu cât eleva a avut şi nişte probleme de sănătate.

Fata a ratat examenul din iunie pentru ca s-a îmbolnăvit și a ajuns în spital, dar asta nu a oprit-o să înveţe. Acum visează să ajungă la Facultatea de Psihologie din Cluj-Napoca.

O bucurie şi o mândrie nu doar pentru părinţi, ci şi pentru întregul oraş. Faceţi cunoştinţă cu Sonia, o tânăra ambiţioasă din Oradea care a reuşit o performanţă unică în ultimii 18 ani. A luat nota zece pe linie la examenul de Bacalaureat din toamnă. 

Reporter: Te-ai fi aşteptat la media zece la Bacalureat?

Sonia Goilean – ambolvent 10 Bac: La media zece să fiu sincera, nu. M-am aşteptat la notă mare, dar a fost o surpriză. Am aşteptat cu sufletul al gură notele, am aşteptat până la 12 şi ceva. Am încercat să-mi păstrez calmul şi răbdarea, dar oricum a fost o zi memorabilă. 

Reporter: Spune-mi cum ai reacţionat când ţi-ai văzut notele?

Sonia Goilean – ambolvent 10 Bac: Eram la mine în cameră cu şi nu am putut să spun nimic, decât nu cred şi am izbucnit în plâns. 

Lacrimi de bucurie a vărsat şi mama ei.  

Maria: Am trezit-o dimineaţă pentru că dormeam să aflăm, deşi ştiam că o sa ia note mari. Bucurai a fost imensă. Oricum ne aşteptam, pentru că ea de mică din clasa I a avut zece. Ca mama pot să spun că este cel mai bun copil şi asta e. 

Surpriza a fost cu atât mai mare cu cât Sonia avut şi nişte probleme de sănătate. Acesta a fost şi motivul pentru care nu a putut participat la sesiunea din vară. Cu doar câteva zile înainte de prima proba, tânăra a ajuns la spital. 

Reporter: Ce s-a întâmplat de nu ai reuşit să ajungi la Bacalaureat în prima sesiune?

Sonia Goilean – absolvent: Problemele de sănătatae m-au împiedicat, în ultima săptămână am clacat să zic aşa şi nu am reuşit să ajung. Am fost dezamăgită oarecum, dar ştiam că o să vină şi momentul meu.

Sonia a absolvit un liceu cu renume în oraș, la specializarea bilingv engleză. Profesorii vorbesc cu emoţii despre adolescenta care le-a fost elevă timp de patru ani. 

Camelia Ardelean, diriginta Soniei: M-am gândit că voi avea un zece şi în toamnă dacă în vară am avut. Este mândria noastră, a tuturor, a mea personal binînţeles. Ea a fost un cadru eminent şi este o fetiţă ambiţioasă, inteligentă şi sper din suflet să ajungă acolo unde vrea ea. 

Ioan Cadar, director adj. Colegiul Național Mihai Eminescu: Până al urmă nu ne surprinde că Sonia a fost foarte serioasă, a învăţat. Era firesc oarecum să aibă o notă mare, având în vedere că e o elevă bună şi s-a pregătiti intens. 

De regulă, în sesiunea de toamnă a Bacalaureatului participă absolvenţi care au picat examenul la prima încercare, motiv pentru care notele de zece sunt extrem de rare.

Momentan, Sonia se bucură de performanţă și abia aşteaptă să devină studentă la Psihologie la Cluj. Apoi vrea să revină în orașul de pe Criş ca să-şi își deschidă un cabinet de de psihologie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Educatie » O elevă din Oradea a obținut 10 la BAC-ul din toamnă, o performanţă unică în ultimii 18 ani