Antena Meniu Search
x

(P) 5 lucruri pe care trebuie să le știi dacă vrei să pleci la studii în afara țării

Studiul în străinătate poate oferi oportunități incredibile pentru oricine dorește să-și facă prieteni noi, să învețe despre diferite culturi și să experimenteze lumea. O astfel de experiență îți poate schimba viața, dar este important să știi câteva lucruri înainte de a pleca.

de Redactia Observator

la 28.02.2022, 17:13

5 lucruri pe care trebuie să le știi dacă vrei să pleci la studii în afara țării - Pixabay

A studia în străinătate nu înseamnă doar să mergi într-o țară nouă și să te distrezi. Este, de asemenea, despre a fi adult pentru prima dată. Pentru majoritatea studenților care studiază în străinătate, acest lucru înseamnă să fii complet independent, fără prieteni sau familie în apropiere. Acest lucru poate fi copleșitor, dar este și o experiență care te va ajuta să te maturizezi. Vei avea nevoie de multă cercetare înainte de a face acest pas, precum alegerea facultății, programului de studii, cazarea, taxele de școlarizare și multe altele.

În acest articol vom acoperi subiecte majore și vom discuta câteva dintre cele mai importante întrebări pe care studenții le au atunci când decid să studieze în străinătate.

  1. Înainte de a lua o decizie trebuie să te asiguri că atunci când vei ajunge la facultatea aleasă, vei putea înțelege cursurile. Majoritatea programelor de studii pentru studenții internaționali sunt în limba engleză, iar acest lucru este minunat, deoarece foarte mulți dintre noi putem purta deja o conversație cu localnicii, cu personalul de la hotel sau la restaurant. Dar este oare suficient? Din păcate, nu, chiar dacă cunoștințele noastre de limba engleză ar putea părea avansate, nu se compară cu limbajul tematic din cadrul unui curs specializat într-un anumit domeniu. De asemenea, universitățile cer studenților internaționali certificări în limba de studiu a programului, iar pentru asta trebuie să urmezi din timp cursuri și să susții un examen care îți va certifica nivelul. Pentru acest lucru trebuie să afli mai multe detalii din timp și să nu o lași pe ultima sută de metri;

  2. Pentru a fi de succes într-un domeniu trebuie să știi ce vrei să obții. De ce vrei să studiezi în străinătate? Răspunsul la această întrebare va avea un impact major asupra alegerilor pe care ar trebui să le faci în următorii pași. Dacă scopul tău principal este să trăiești în Paris, atunci cea mai bună opțiune este probabil să studiezi la o școală de limba franceză acolo. Învățarea francezei este cheia pentru a profita la maximum de șederea în Franța, iar un curs la o școală de limbi străine este adesea mai puțin solicitant decât studiile universitare, ceea ce îți lasă mai mult timp pentru a explora orașul. Dacă, pe de altă parte, scopul tău principal este să devii designer, atunci ar trebui să studiezi la cea mai bună școală posibilă pe care ți-o permiți și la care să fii acceptat. Poate că asta înseamnă să renunți la studiile din Paris și să găsești alte opțiuni care ți se potrivesc mai bine în altă parte. La urma urmei, dacă scopul tău este să devii designer, ar trebui să faci o alegere care să-ți ofere cele mai bune posibilități de a-ți atinge obiectivul;

  3. Odată ce știi ce vrei să obții, este timpul să cauți școlile potrivite. Până acum ar trebui să știi deja ce fel de școală cauți. Există mii de universități din care să alegi, dar cum știi că este cea potrivită? Răspunsul la această întrebare depinde de tine, nu există școala potrivită pentru toată lumea. Ce este cel mai important pentru tine? Prețul, facilitățile, locația, cursurile, procedura de admitere? Toate aceste lucruri contează și trebuie să-ți dai seama ce este cel mai important pentru tine, iar apoi poți restrânge opțiunile pe o listă scurtă.

  4. Mergi la studii în străinătate printr-un schimb de experiență, pe cont propriu sau printr-o organizație? Există trei căi principale pe care le poți urma pentru a studia în afara țării:

  • Optează pentru un semestru de schimb prin școala ta. Aceasta poate fi o opțiune foarte bună dacă universitatea ta are acorduri cu alte universități pentru schimburi de studenți. Apoi, ei pot aranja ca tu să studiezi la una dintre școlile lor partenere în străinătate, în aceleași condiții ca la școala ta. Dezavantajul este că opțiunile sunt limitate și că de obicei nu există suficiente locuri pentru toți cei care doresc să participe.

  • Mergi printr-o agenție. Agențiile pentru studii în străinătate îți oferă tot suportul necesar și te ajută să te pregătești pentru admitere. Dezavantajul este că o agenție te poate ajuta să studiezi doar la școlile cu care are acorduri și întotdeauna există o taxă de școlarizare. Agențiile pot fi o alegere excelentă dacă oferă o școală care te interesează și care nu percepe costuri suplimentare.

  • Aranjează-ți totul singur. Dacă vrei să poți alege orice școală din lume și nu vrei să plătești nimic în plus, cel mai indicat este să aplici singur. Va fi nevoie de multă muncă, dar poate fi și o experiență grozavă;

  1. Înainte de a aplica într-un program trebuie să cunoști logistica mutării în acea țară. Caută din timp procesul de obținere a vizei, deoarece unele țări au cerințe stricte, recomandă Educations. Dacă studiezi printr-un schimb organizat de o universitate din țara ta de origine, școala va rezolva adesea detaliile obținerii unei vize. Însă dacă optezi pentru un program complet, ar trebui să iei în calcul obținerea permisului de ședere pentru studii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » (P) 5 lucruri pe care trebuie să le știi dacă vrei să pleci la studii în afara țării