Antena Meniu Search
x

Video Părinți pe drumuri, cu teancuri de documente, pentru înscrierile în clasa zero

 Încep înscrierile pentru clasa zero! Desigur, în condiţii de pandemie. Cererile se depun online, iar şcolile nu mai pot fi vizitate înainte de înscriere. Cu toate acestea, părinţii trebuie să prezinte - în continuare - un teanc de documente. În plus, nimeni nu ştie în ce scenariu se vor desfăşura cursurile.

de Redactia Observator

la 18.03.2021, 14:20

Vezi și

Şcolile au afişat, deja, numărul claselor disponibile şi condiţiile de înscriere. Copiii care nu vor împlini şase ani la intrarea în clasa zero au nevoie de recomandări de la grădiniţă. Cei care nu au frecventat învăţământul preşcolar sau abia s-au întors din străinătate vor fi evaluaţi de specialişti, care vor stabili dacă sunt pregătiţi sau nu să înceapă orele.

Cu toate acestea, directorii şcolilor nu au nici cea mai mică certitudine asupra faptului că - din septembrie - copiii din clasa zero vor putea participa fizic la cursuri.

Daniela Voinea, director școală: Am aprobate trei clase de pregătitoare și conform ultimelor modificări a legii învățământului ar trebui să am 66 de copii. Și noi dar și copiii își doresc să iasă din case, mai ales cei de la pregătitoare, care acum sunt la gradinitia. În cazul în care ei nu vin la școală o să fie un mare semn de întrebare pentru ei. De ce cât am fost mic am putut să merg, când m-am făcut mai mare nu mai pot merge.

Școlile nu vor mai avea o zi a porților deschise

Însă, dacă există un număr mare de documente solicitate părinţilor, înscrierea se va face simplu. Toate cererile vor fi depuse online. Însă şcolile nu vor mai avea voie să organizeze Ziua Porţilor Deschide. Vor face doar prezentări pe Internet.

Gianina Georgescu, inspector școlar: Mențiuni privind spațiul claselor respective, informații relevante ale acestor spații, eventual fotografii din instituțiile de învățământ. Vor fi minim 10, în medie 17 preșcolari care vor veni către învățământul primar și maxim 22 de elevi.

Înscrierile în clasa zero încep pe 29 martie şi se încheie pe 28 aprilie. Rezultatele vor fi afişate pe 20 mai, după care se vor comunica locurile lăsate libere. Listele finale vor fi afişate pe 4 iunie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Părinți pe drumuri, cu teancuri de documente, pentru înscrierile în clasa zero