Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Premieră la Academia Navală din Constanţa: 60 de studenți străini vor descoperi tainele meseriei de marinar

Premieră la Academia Navală Mircea cel Batrân din Constanța. 60 de studenți străini vor descoperi tainele navigației alături de colegi români și sub atenta îndumare a profesorilor celei mai prestigioase unități de învățământ superior de marină militară din țară.

de Redactia Observator

la 05.10.2021 , 08:17

Anul acesta emoțiile bobocilor, ale părinților și ale cadrelor didactice au fost cu atât mai mari, cu cu cât manifestarea s-a desfășurat în condiții de pandemie, cu măsuri sanitare stricte. Studenții şi părinţii au purtat măsti de protecție iar distanțarea a fost cuvântul de ordine. 

Mama unei studente: I-a plăcut, să zicem aşa milităria, este o fată decisă, ambițioasă, ordonată. 

70 de boboci au ales anul acesta să îmbrace haina militară

Vezi și

Sunt înalți, frumoşi şi plini de vise. Studenţii de astăzi vor deveni peste câțiva ani niște profesioniști care vor cutreiera mările și oceanele sau militarii care ne vor apăra granițele maritime.

Pe acelaşi subiect

Monica Tănase, studentă anul 1: Am ales această carieră pentru că mi se pare una stabilă și respectată, iar Academia Navală am ales-o deoarece, din punctul meu de vedere, oferă multe oportunităţi şi în timpul facultăţii şi după.

Timp de șase luni vor descoperi tainele meseriei de marinar şi 60 de studenți străini. Vin din Lituania, Polonia și Bulgaria. Recunosc că e diferit faţă de ţara lor dar sunt optimiști și speră să se adapeze repede rigorilor militare din țara noastră. 

Piotr Szreder - student din Polonia: Ca impresie, totul este diferit faţă de ţara noastră, dar oamenii sunt prietenoşi şi toţi vor să vorbească cu noi.

Giorgi Todorov Lolov - student din Bulgaria: Îmi place foarte mult în România, am deja prieteni aici, la academie şi de asta am şi ales să studiez aici. 

Cdor. Alecu Toma - rector Academia navală Mircea cel Bătrân: Anul acesta vom începe şcoala aşa cum se ştie la nivel naţional, în conditii de restricţii. 

În anul universitar 2021 – 2022, la Academia Navală "Mircea cel Bătrân", la programele de licență, sunt înscriși peste 1.400 de studenți. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Educaţie » Premieră la Academia Navală din Constanţa: 60 de studenți străini vor descoperi tainele meseriei de marinar