Antena Meniu Search
x
LIVE

Program-pilot împotriva bullying-ului, în școlile din România

Primul program național împotriva bullying-ului a fost lansat în școlile din România de către Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României (FDVDR).

De Redactia Observator la 29.03.2022, 17:05
Bullying
Bullying

”Spune STOP Bullying-ului! Ce îmi faci tu, îmi face rău!” este un program-pilot ce se va desfășura în peste 50 de școli din țară, scopul fiind informarea elevilor cu privire la situaţiile de bullying şi conştientizarea consecinţelor, pe termen scurt şi lung, ale acestui fenomen îngrijorător.

”Bullying-ul traumatizează atât victima, cât familia acesteia și are consecințe grave, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Pentru ca acest fenomen să fie stopat, este foarte important să înțeleagem, cu toții, cu adevărat, cât de traumatizant poate fi bullying-ul”, a declarat Florentina Negrescu, psiholog Școala FDVDR și unul dintre specialiștii implicați în acest proiect.

”Fenomenul de bullying este foarte răspândit atât în școlile din România, cât și la nivel mondial. Acesta se referă la agresiunea sau hărțuirea fizică sau verbală, care se repetă pe o anumită perioadă și care implică un dezechilibru al puterii între două persoane. Programul ”Spune STOP Bullying-ului! Ce îmi faci tu, îmi face rău!”  urmăreşte adoptarea unor mecanisme de prevenire şi intervenţie în diminuarea fenomenului de bullying, precum şi învăţarea unor tehnici de schimbare a comportamentelor agresorilor şi de apărare emoţională a celor agresaţi”, a declarat Sabina Grosoșiu, psiholog Școala FDVDR.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Educatie » Program-pilot împotriva bullying-ului, în școlile din România