Antena Meniu Search
x

Video Programul Euro 200, modificat. Ce condiții trebuie să respecte acum elevii și studenții care pot primi bani de la guvern pentru calculatoare

Elevii şi studenţii români pot obţine şi anul acesta bani de la stat pentru a-şi cumpăra laptopuri sau tablete. Cererile pot fi depuse la şcoala sau facultatea unde sunt înscrişi, până săptămâna viitoare. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 15.05.2023, 09:11

Vezi și

 Clara Mihociu, reporter Observator: "Vorbim despre o serie nouă de condiții în acest an. Dacă până anul trecut exista o sumă de 250 de lei brut pe cap de familie pentru a putea beneficia de ajutor, de anul acesta s-a mărit această sumă pentru care se acordă ajutorul, asta până la 500 de lei brut pe membru de familie. Așadar, un număr mai mare de tineri vor putea beneficia de ajutorul de 200 de euro pentru a-și achiziționa un calculator. Vorbim nu doar despre desktop-uri, ci și despre laptop-uri sau notebook-uri cu diferite configurații.

Este important să știe cei care au mai mulți membrii în familie care s-ar încadra în aceste condiții că doar un singur membru al familiei va beneficia de ajutor, o singură dată. Acești bani se dau deja de câțiva ani, în ideea de ai ajuta pe cei care provin din familii  mai puțin înstărite pentru achiziționarea acestor computere. Lista întreagă a documentelor necesare poate fi găsită online. De asemenea, părinții și elevii/studenții trebuie să știe că trebuie provină din unități de stat sau private dacă sunt acreditate și, la fel de important, contează și notele obținute în ultimul an de învățământ și numărul de absențe nemotivate."

"În baza programului EURO 200 pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor şi studenţilor pentru achiziţionarea de calculatoare au fost dispuse măsuri de continuare şi pentru acest an. Este hotărârea care a fost aprobată astăzi de Executiv, în acest sens, de acest sprijin urmând a beneficia elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, care au până în 26 de ani şi provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 500 lei pe membru de familie. Pentru acest an, venitul brut lunar pe membru de familie s-a majorat de la 250 lei la 500 lei, ca urmare a evoluţiei indicelui preţului de consum, aşa cum se regăseşte în comunicarea Institutului Naţional de Statistică, iar anul acesta bugetul alocat este de 1,7 milioane lei", a declarat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Palatului Victoria, la începutul acestei luni.

Potrivit acestuia, de la debutul programului, în 2004, s-au înregistrat deja peste 330.000 de beneficiari. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Programul Euro 200, modificat. Ce condiții trebuie să respecte acum elevii și studenții care pot primi bani de la guvern pentru calculatoare