Antena Meniu Search
x

Reguli pentru Bacalaureat 2020. Cel mult 10 elevi în clasă, copiilor li se va lua temperatura la intrarea în școală

Condiții speciale la examenul de Bacalaureat din acest an. Într-o sală de clasă vor fi cel mult 10 elevi, dar și un cadru medical, iar candidaților li se va lua temperatura la intrarea în școală.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 22.05.2020, 13:31

Condiții speciale la examenul de Bacalaureat 2020
Reguli pentru Bacalaureat 2020. Cel mult 10 elevi în clasă, copiilor li se va lua temperatura la intrarea în școală - Profimedia / imaginie ilustratuvă
  • Guvernul a modificat legislația din Educație.
  • Examenele de competențe la probele orale de Bacalaureat au fost anulate.

Examenul de Bacalaureat 2020, sesiunea de vară, se va susține în săli de clasă în care vor fi cel mult 10 elevi, care se vor afla la circa 2 metri distanţă unul de altul.

Când ajung la școală, candidaților li se va lua temperatura, care nu trebuie să fie mai mare de 37 de grade Celsius, transmite Mediafax.

În plus, elevii vor fi obligati să poarte masca în timpul examenelor, iar în fiecare sală de clasă își va face simțită prezența un cadru medical.

Bacalaureat 2020. Probele orale s-au anulat

Probele orale de la Bacalaureat 2020 s-au anulat, acestea urmând să fie echivalate conform metodologiei elaborate de ministerul Educației. 

Astfel, prin anularea probelor de competențe decisă ieri de către Guvern prin Ordonanță de Urgență, examenul de Bacalaureat 2020 se va susține doar pentru probele scrise.

"Probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale se echivalează/recunosc conform metodologiei elaborate de Ministerul Educației și Cercetării, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a ordonanței de urgență.

Pentru anul școlar 2019-2020, probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în limba maternă, dar și într-o limbă de circulaţie internaţională, precum și probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educației și cercetării", se arată într-un comunicat publicat pe site-ul ministerului Educației și Cercetării.

Calendar Bacalaureat 2020

Probele scrise la Bacalaureat 2020 vor avea următoarea desfășurare:

22 iunie 2020 - Limba și literatura română – proba Ea) – examen scris

23 iunie 2020 - Limba și literatura maternă – proba Eb) – examen scris

24 iunie 2020 - Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – examen scris

Examen la Matematică – pentru absolvenții claselor de liceu cu profil real din filiera teoretică, pentru cei care au terminat filiera tehnologică și pentru absolvenții de la profilul militar și profilul pedagogic – specializarea învățători-educatoare, din filiera vocațională

Examen la Istorie – pentru absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celor de mai sus

25 iunie 2020 - Proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – examen scris.

Elevii confirmați pozitiv „COVID-19” susțin probele examenului național de bacalaureat 2020, conform unei proceduri speciale elaborate de Ministerul Educației și Cercetării.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Educatie » Reguli pentru Bacalaureat 2020. Cel mult 10 elevi în clasă, copiilor li se va lua temperatura la intrarea în școală