Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Rezultatele la Bacalaureat 2020 au fost afișate

Rezultatele la Bacalaureat 2020 din prima sesiune au fost afișate de Ministerul Educației. În premieră pentru învățământul românesc, notele sunt anonimizate.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 30.06.2020 , 12:15

Elev privește tabelul cu rezultate la Bacalaureat
Listele cu rezultate la Bac 2020 sunt, în premieră, anonime - Mediafax Foto / Cristian Munteanu via Hepta
  • Peste 155 de mii de candidați au fost înscriși în acest an.
  • Listele cu rezultate la Bac 2020 sunt anonime.

Cum poți consulta rezultatele la Bac

Notele au fost publicate pe site-ul bacalaureat.edu.ro, conform anunțului oficial.

De asemenea, listele sunt afișate și în cele 1095 de licee din țară în care candidații au susținut examenul.

Articolul continuă după reclamă

Listele cu rezultate, atât cele online, cât și cele tipărite sunt anonime, o decizie menită să ralieze examenul la regulile GDPR. Astfel, în locul numelor sunt afișate codurile care au fost repartizate fiecărui elev.

Rezultate Bacalaureat 2020, situația pe județe

Depunerea contestațiilor

Pe 30 iunie între orele 16.00 – 20.00 și pe 1 iunie între orele 08.00 – 12.00, candidații nemulțumiți de note și de media generală la Bacalaureat pot face contestație, inclusiv online. Contestația transmisă electroiic trebuie să conțină și o declarație-tip, în care candidatul menționează că a luat cunoștință de faptul că nota acordată la soluționarea contestației se poate modifica față de cea inițială prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip trebuie semnată și de către părinți sau reprezentanți legali.

În urma soluționării contestațiilor, rezultatele finale ale primei sesiuni de Bacalaureat din acest an vor fi anunțate pe 5 iulie.

Cum promovezi la Bacalaureat

Pentru a fi declarat promovat, este nevoie ca orice candidat să îndeplinească trei condiții, cumulativ:

- recunoașterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

- susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

- obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Sesiunea specială

La acest examen din prima sesiune au fost înscriși circa 155 de mii de candidați, dintre care 123.800 din promoția 2020. Dintre aceștia, excluzând proba de limbă maternă, cei mai puțini au fost prezenți la proba de limba română, adică 134.831. Cei mai mulți candidați au venit pentru a susține proba obligatorie a profilului, 138.104.

Examenul din acest an a fost afectat de epidemia de coronavirus, care a dus la închiderea școlilor, în martie. În premieră, probele scrise s-au desfășurat pe baza unei programe cu materii restrânse, din cauza faptului că nu s-au putut ține cursuri în semestrul al doilea. La examen, care a durat ca în fiecare an, 3 ore, pentru elevi a fost necesar să respecte o serie de măsuri de prevenție, pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului.

Elevii absolvenți de clasa a XII-a care au fost în izolare sau carantină sau care nu au putut da probele din cauza temperaturii peste maximum-ul admis vor da o sesiune specială a Bacalaureatului, care va începe pe 6 iulie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Educatie » Rezultatele la Bacalaureat 2020 au fost afișate