Antena Meniu Search
x

Rezultate Bac 2020 - edu.ro. Au fost publicate notele obţinute de elevi, în toamnă, la bacalaureat. Situația pe județe și București

Elevii îşi află rezultatele la Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă, pe edu.ro. Notele obţinute de elevii din România, la examenul de bacalaureat, au fost publicate şi le puteţi găsi pe observatornews.ro

de Redactia Observator

la 02.09.2020, 17:11

Rezultate Bac 2020 - edu.ro. Notele obţinute de elevi, în toamnă, la bacalaureat. Situația pe județe și București
Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea de toamna. Lista notelor la Bac, pe județe, afișată de Edu.ro - iStock / Getty Images
  • Notele la Bacalaureat le aflaţi pe observatornews.ro şi evalaure.edu.ro

Notele elevilor la BAC 2020. Rezultatele obţinute de elevii la examenul de bacalaureat - în sesiunea de toamnă - le găsiţi pe bacalaureat.edu.ro. Observatornews vă aduce toate informaţiile legate de examenele susţinute de absolvenţii clasei a XII-a din România.

Rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2020 este de 31,5%, în creștere cu aproape un procent comparativ cu sesiunea august-septembrie 2019 (30,8%).

Un candidat din județul Bihor a încheiat examenul cu media generală 10

La probele scrise s-au prezentat 34.462 de candidaţi din cei 42.747 de candidaţi înscrişi.

Din totalul candidaților promovați (10.858), 7.038 de candidaţi fac parte din promoţia curentă, iar 3.820 de candidaţi provin din promoţiile anterioare.

Potrivit unui comunicat al MEC, rata finală de promovare - absolvenţi din promoţia curentă şi din promoţiile anterioare, înregistrată la sesiunea iunie-iulie a examenului naţional de Bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor depuse în etapa specială (6-12 iulie), a fost de 64,5% (95.470 de candidaţi).

Rezultatele (înainte de contestaţii) au fost afișate astăzi, 2 septembrie, în centrele de examen şi pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro.

Rezultate Bacalaureat 2020 -  toamnă. Lista notelor la Bac, pe județe

Rezultatele la Bacalaureat vor fi publicate anonimizat

Pentru susținerea probelor din toamnă s-au înscris peste 42.700 de candidaţi. Din totalul celor înscrişi, peste 24.900 de candidaţi provin din promoţia 2019 - 2020, iar aproximativ 17.800 sunt din promoţiile anterioare.

Acum vin și rezultatele, care sunt publicate pe evaluare.edu.ro și în centrele de examen. Observatornews.ro vă ține la curent cu rezultatele de la Bacalaureat 2020, afișarea primelor rezultate fiind programată pe 2 septembrie, până în ora 12:00. 

Pentru prima dată de la intrarea în vigoare a GDPR, numele şi prenumele candidaţilor la examenele naţionale vor fi publicate în format anonimizat.

Fiecare elev va avea un cod generat de aplicația informatică EvNat, care va fi distribuit la examen, în momentul predării lucrării scrise.

Pe site-ul Edu.ro, marţi, lista de note va fi însoțită de coduri, în loc de nume și prenume. Astfel, doar cei care au un cod pot vedea nota din dreptul acestuia.

Măsura a fost adoptată în conformitate cu Regulamentului privind protecția persoanelor fizice, la solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

JJ0000000

Model de cod unic aferent candidatului, unde JJ este indicativul judeţului

Bacalaureat - ce medie trebuie să ai

Bacalaureatul pentru elevii clasei a XII-a este un examen naţional şi reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competenţelor dobândite pe parcursul învăţământului liceal.

Reamintim faptul că pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  • recunoașterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Ce urmează după ce ai aflat rezultatele la Bacalaureat 2020

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale, pe 2 septembrie vor fi afișate rezultatele la Bacalaureat 2020, până în ora 12:00. 

Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Când se afișează rezultatele finale la Bac. Calendar sesiunea de toamnă 

Afişarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) şi va fi urmată de etapa depunerii contestaţiilor, în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00 - 20:00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor - RGPD).

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Citeşte şi: Bacalaureat 2020. Prima notă de zece din ultimii 18 ani, în sesiunea de toamnă Bac 2020, sesiunea de toamnă. Județele cu cele mai mici note la Bacalaureat Bac 2020, sesiunea de toamnă. Județele cu cele mai mari note la Bacalaureat Rezultate Bacalaureat 2020. Care este rata de promovare la sesiunea de toamnă

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Rezultate Bac 2020 - edu.ro. Au fost publicate notele obţinute de elevi, în toamnă, la bacalaureat. Situația pe județe și București