Meniu LIVE
Search
x

Bac 2020, sesiunea de toamnă. Județele cu cele mai mici note la Bacalaureat

Rezultatele la Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă, au fost publicate de ministerul Educaţiei. Judeţele cu cele mai mici rate de promovare sunt Vrancea şi Ilfov.

De Cristian Ionescu la 14.09.2020, 12:28
  • Vrancea şi Ilfov, cele mai scăzute rate de promovare
  • Botoşani are o rată de 41%

Bac 2020, sesiunea de toamnă. Top judeţe cu cele mai mici note la bacalaureat

Județele cu rate de promovare scăzute, sub 25% sunt Vrancea (24,3%) și Ilfov (24,7%).

Județele cu rate de promovare de peste 35%, în sesiunea curentă, sunt: Caraș-Severin (35,1%), Vâlcea (35,2%), Covasna  (35,4%), Bistrița Năsăud (35,7%), Suceava (36%), și Botoșani (41,7%).

Rata de reușită pentru candidații din municipiul Bucureşti este de 34,2%.

Rezultatele pentru sesiunea din toamnă au fost afişate

Rezultatele (înainte de contestaţii) au fost afișate miercuri, 2 septembrie, în centrele de examen şi pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele sunt publicate prin anonimizare, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, tot miercuri, în intervalul orar      14:00 - 20:00.

În cazul formulării și transmiterii în sistem electronic a contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Citeşte şi:Bac 2020, sesiunea de toamnă. Județele cu cele mai mari note la Bacalaureat Rezultate Bacalaureat 2020. Care este rata de promovare la sesiunea de toamnă

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Educatie » Bac 2020, sesiunea de toamnă. Județele cu cele mai mici note la Bacalaureat