Antena Meniu Search
x

Aproape 1.000 de școli din România au trecut pe scenariul roșu, având cursuri exclusiv online, din cauza infectărilor cu noul coronavirus

Lista şcolilor care sunt în scenariul roşu se măreşte de la o zi la alta. Azi, cifra se apropie de o mie. Toate aceste şcoli pun lacătul pe uşă, iar orele se mută online.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 15.10.2020, 20:08

Vezi și
  • Infectările cu noul coronavirus au împiedicat trimiterea de tablete către copii.
  • Peste 11.000 de unități de învățământ încă își desfășoară cursurile în scenariul verde.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Cifrele sunt tot mai îngrijorătoare cu fiecare zi. În doar 24 de ore, 140 de şcoli au trecut în scenariul roşu. Sunt acum, în total, 930 de şcoli şi grădiniţe unde elevii nu mai merg la şcoală, iar lecţiile se fac doar online. 

În Bucureşti, alte 15 şcoli ar putea intra în scenariul roşu, pe lângă cele 39 care erau deja. De altfel, Monica Anisie, ministrul Educaţiei, a declarat azi că tocmai cazurile de covid 19 care au fost inclusiv la Inspectoratul Şcolar Bucureşti au împiedicat trimiterea tabletelor către elevii care învaţă online. 

Peste 8000 de tablete vor fi distribuite în perioada următoare în Bucuresti. 

La nivel naţional, alte peste cinci mii de şcoli sunt în scenariul galben. 

În zonele unde sunt puţine cazuri de Covid 19, cursurile se desfăşoară în scenariul verde. În acest moment, aici se încadrează peste 11 mii de unităţi de învăţământ. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » Aproape 1.000 de școli din România au trecut pe scenariul roșu, având cursuri exclusiv online, din cauza infectărilor cu noul coronavirus