Antena Meniu Search
x

Video Şcoala de la ţară care are cele mai moderne dotări din judeţ. Părinţii nu-şi mai trimit copiii la oraş, ca să înveţe aici: "Viaţa s-a schimbat"

Chiar dacă situaţia elevilor care nu au condiţii preilnice în şcoli este una alarmantă, există şi o urmă de speranţă, chiar în mediul rural. Elevii din comuna mehedințeană Bâcleș au parte de o școală smart, la standarde europene. Sisteme moderne de învățare, table interactive și dotări digitale performante: toate aceste componente îi fac pe elevi să revină cu bucurie în bănci, căci lecțiile se vor derula interactiv.

de Redactia Observator

la 12.09.2023, 09:39

Vezi și

În şcoala din comuna Bâcleș, din Mehedinţi, învaţă 140 de copiii. Sunt părinţi care ar fi avut posibilitatea să îi trimită să înveţe la oraş, însă, au ales această unitate de învăţământ pentru că este cea mai modernă din judeţ, fiind o şcoală smart.

Şcoala smart din mediul rural

Laboratoare de ultimă generaţie, table inteligente şi sisteme smart de predare-învăţare - toate aceste componente transformă şcoala într-un mediu mai prietenos pentru elevi şi aduce interacţiune în lecţiile dascălilor.

"Viaţa s-a schimbat de când avem aceste componente, deoarece ne ajută să înţelegem mai uşor lecţiile", spune o elevă. "Folosim această tablă inteligentă la aproximativ majoritatea disciplinelor. Copiii sunt foarte receptivi", a declarat Mihaela Duică, profesor limba română.

Pe acelaşi subiect

Elevii primesc şi o masă caldă

Unitatea şcolară va avea inclusiv cabinet stomatologic. De altfel, pentru a încuraja participarea la cursuri, şcolarii primesc, zilnic, o masă caldă.

"Urmează să implementăm un alt proiect pe Ministerul Educaţiei. Este vorba de un proiect în valoare de 600.000 de lei, unde fiecare sală de clasă va fi dotată cu scanner, cu imprimantă. Laboratoarele de fizică şi chimie vor fi dotate cu mobilierul specific, cu trusele specifice pentru fiecare laborator", spune Lucian Coandă, primar Bâcleş. "Am reuşit să facem şi două săli de mese, iar copiii, în pauza mare, vin şi servesc masa caldă în acele săli de mese", adaugă el.

Sistemele smart au transformat unitatea de învăţământ în cea mai modernă şcoală din judeţ si este exemplul că, şi în mediul rural, elevii pot avea parte de condiţii europene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Educatie » Şcoala de la ţară care are cele mai moderne dotări din judeţ. Părinţii nu-şi mai trimit copiii la oraş, ca să înveţe aici: "Viaţa s-a schimbat"