Antena Meniu Search
x

Școli și grădinițe închise de gripă, în București. Şapte unități de învățământ și-au suspendat luni cursurile

Mai multe şcoli și grădinițe din Bucureşti vor fi închise parţial, în Bucureşti, din cauza numărului mare de cazuri de gripă înregistrate sau a condițiilor din școală, după decontaminare.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 27.01.2020, 10:34

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a anunțat că mai multe şcoli şi grădiniţe din Capitală sunt închise din cauza epidemiei de gripă
Școli și grădinițe închise de gripă, în București. Şapte unități de învățământ și-au suspendat luni cursurile - Arhivă

Mai multe şcoli și grădinițe din Bucureşti vor fi închise parţial, în Bucureşti, din cauza numărului mare de cazuri de gripă înregistrate sau a condițiilor din școală, după decontaminare.

Inspectoratul Școlar București a anunțat, în această dimineață, că o serie de școli și grădinițe au cursurile suspendate integral sau pe anumite clase/grupe, din cauza epidemiei de gripă.

Excepție face Grădinița nr. 72 din Sectorul 5, care își suspendă cursurile pentru o zi “din cauza emanațiilor de gaze de la centralele termice”, informează ISMB.

Școli și grădinițe închise de gripă, în București 

Lista şcolilor şi grădiniţelor din Capitală închise din cauza gripei:

1. Grădinița Panseluța din Sectorul 4 suspendă pentru o zi cursurile. După decontaminare persistă mirosul substanțelor.

2. Grădinița nr. 72 din Sectorul 5 suspendă o zi cursurile din cauza emanațiilor de gaze de la centralele termice

3. Școala 195 din Sectorul 3 suspendă cursurile pentru 3 zile la 6 clase.

4. Grădinița Luminița din Sectorul 2 suspendă cursurile pentru 3 zile la 1 grupa

5. Scoala 56, sector 2, suspenda cursurile pentru 3 zile la o clasa

6. Școala 45, sector 1, suspenda cursurile pentru 3 zile la 5 clase

7. Liceul Ady Endre, grupa mica de gradinita își suspenda cursurile pe o perioada de 3 zile.

Reamintim că 9 școli și grădinițe din București au avut cursurile suspendate încă de marți, 21 ianuarie 2020. Tot în cursul săptămânii trecute, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) a cerut vaccinarea gratuită a tuturor profesorilor.

Comandament de urgenţă din cauza gripei

Primarul General, Gabriela Firea, a convocat luni, 27 ianuarie, începând cu ora 11.00, un Comandament de urgență, având în vedere cazurile de gripă înregistrate în București.

Gripa a provocat în acest sezon 3 decese, în judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Hunedoara, conform datelor făcute publice joi de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică,  IACRS şi pneumonii) a fost de 81.646, cu 30.6% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămâna a sezonului precedent (117.576) şi cu 11.4% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (73.257).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Școli și grădinițe închise de gripă, în București. Şapte unități de învățământ și-au suspendat luni cursurile