Antena Meniu Search
x

Şcoli închise în Bucureşti, pentru vizita Papei Francisc. În ce şcoli, gădiniţe şi licee vor fi suspendate cursurile (Video)

Şcoli închise în Bucureşti pentru vizita Papei Francisc. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că în zilele de 30 și 31 mai, cursurile din grădinițe, școli și liceele aflate pe traseul principal al vizitei Suveranului Pontif vor fi suspendate.

de Redactia Observator

la 24.05.2019, 13:09

Cursuri suspendate în şcoli, grădiniţe şi licee din Bucureşti, pentru vizita Papei
Şcoli închise în Bucureşti, pentru vizita Papei Francisc. În ce şcoli, gădiniţe şi licee vor fi suspendate cursurile - captura video / Hepta

Şcoli închise în Bucureşti pentru vizita Papei Francisc. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că în zilele de 30 și 31 mai, cursurile din grădinițe, școli și liceele aflate pe traseul principal al vizitei Suveranului Pontif vor fi suspendate.

Cursurile din grădiniţe, şcoli şi liceele aflate de pe traseul principal al vizitei Papei Francisc să fie suspendate, a anunţat astăzi Gabriela Firea.

De asemenea, vor fi suspendate cursurile şi în unităţile de învăţământ de pe o rază de 1 -2 kilometri  adiacentă traseului oficial.

"Vom mai avea mai multe şedinţe de organizare pentru ca fiecare detaliu să fie pus la punct şi să nu existe niciun impediment pe toate coordonatele, fie că vorbim despre securitate, despre siguranţa cetăţenilor, despre organizara condiţiilor de organizare, a restricţiilor de trafic, a asigurării serviciilor medicale sau a celor de asistenţă socială.

Pe acelaşi subiect

Şcoli închise în Bucureşti pentru vizita Papei Francisc

În ceea ce priveşte organizarea propriu-zisă pentru zilele de 30, 31 până pe 2 iunie, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar General, care a discutat cu federaţiile cadrelor didactice şi cu asociaţiile de părinţi, s-a convenit asupra unei soluţii agreate de toţi cei implicaţi, astfel încât, având în vedere restricţiile de securitate şi de circulaţie, din preziua primei zile de vizită, 30 mai, adică joia viitoare, precum şi ziua de 31 mai, cursurile din grăniţe, şcoli şi licee de pe traseul principal al vizitei Suveranului Pontif să fie suspendate. 

În afară de acest traseu oficial, vor fi, de asemenea suspendate cursurile şi în unităţile de învăţământ de pe o rază de 1 -2 kilometri  adiacentă traseului oficial.

Concret, Inspectoratul Şcolar va transmite fiecărei unităţi de învăţământ vizate de acest traseu oficial decizia de a se închide cursurile, iar în ceea ce priveşte celelalte unităţi de învăţământ care nu sunt direct afectate de acest traseu oficial de securitate, dar care pot fi afectate prin amploarea acestui eveniment, având în vedere că în Bucureşti vor veni mii de pelerini, decizia de suspendare a cursurilor rămâne la latitudinea membrilor consiliilor de administraţie ai respectivelor unităţi de învăţământ", a declarat Primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Şcoli închise în Bucureşti, pentru vizita Papei Francisc. În ce şcoli, gădiniţe şi licee vor fi suspendate cursurile (Video)