Antena Meniu Search
x

789 de școli sunt în scenariul roșu, iar numărul este în creștere. Ministerul Educației a anunțat statistica

Ministerul Educației și Cercetării anunță că miercuri, 14 octombrie, se înregistrează 789 de unități de învățământ în Scenariul 3, 5.234 în Scenariul 2 și 11.633 în Scenariul 1. Numărul este în creștere față de ultima raportare.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 14.10.2020, 17:08

Școlile în scenariul roșu
Ministerul Educației a anunțat statistica unităților de învățămând pentru fiecare scenariu - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta
  • Ministerul anunță că aproape 800 de școli au intrat în scenariul roșu
  • Numărul școlilor cu scenariul 3 este în creștere

Ministerul Educației și Cercetării informează că monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel național, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din fiecare județ.

Școli în scenariul roșu

Potrivit ministerului, 789 de unități de învățământ au intrat în Scenariul 3 (S3) și implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online. Dintre cele 789 de unități aflate în această situație, 233 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 556 unități de învățământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează ori a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare.

Școli în scenariul galben

5.234 de unități de învățământ sunt în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Școli în scenariul verde

11.633 de unități de învățământ sunt în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

Autoritățile informează că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » 789 de școli sunt în scenariul roșu, iar numărul este în creștere. Ministerul Educației a anunțat statistica