Antena Meniu Search
x

Video Singura grădiniţă din România unde îţi laşi copilul luni şi îl iei vineri. Cum funcţionează instituţia cu program non-stop

Când vine vorba de copii, orice părinte se gandeşte ca totul să fie sub control, la perfecţie planificat! În familie nu există neprevăzut. Cel puţin în teorie. Este motivul pentru care, orice schimbare, zile libere în timpul săptămânii, vacanţe, sau perioade de boală vin cu multe provocări! Însă nu şi pentru părinţii din Lupeni, judeţul Hunedoara. Au acolo o grădiniţă cu program non-stop. Adică pot să lase copilul luni dimineaţa şi să-l ia abia vineri seara. Bineînţeles, nu este o opţiune de dorit, copiii au nevoie de cât mai mult timp petrecut în familie. Dar e o soluţie de încredere în cazuri de urgenţă.  

de Redactia Observator

la 12.02.2024, 18:00

Vezi și

Zarvă mare în grupa fluturaşilor. Cei mici au intrat azi în lumea dinozaurilor. Pentru doamna Emilia, să fie în mijlocul copiilor e cea mai mai frumoasă meserie din lume.  

Emilia Boscu, educatoare: Noi trebuie să cunoaştem copiii pentru că altfel nu se poate. Sunt foarte mulţumiţi părinţii. Încă nu sunt locuri câţi ar fi vrut. Noi suntem destul de numeroşi şi prezenţa e mare la clasă.

77 de preşcolari din Valea Jiului vin la grădiniţa din Lupeni

E singura din judeţ cu program săptămânal. Copiii sunt aduşi dimineaţa şi pot fi luaţi seara, la ora 20. Dacă nu, grădiniţa are grijă de cei mici chiar până vineri seara, când sunt luaţi de părinţi. Şi sunt mulţi părinţi care aleg această opţiune.

Pe acelaşi subiect

Marinela Neamţu, directoarea grădiniţei: Le oferă o plajă de timp mult mai mare faţă de alte grădiniţe. Lucrând pe ture sau se ivesc situaţii la serviciu, dânşii stau liniştiţi că al lor copil e bine îngrijit, educat şi nu trebuie să stea să dea telefoane prin vecini, cine să-i ia copilul de la grădiniţă.

Educatoarele lucrează în trei schimburi. Iar mâncarea e gătită zilnic în bucătăria din instituţie.

Marinela Neamţu, directoarea grădiniţei: Fiecare îşi are pătuţul lui, îşi are numele pe el, pijamaua, lenjeria proprie.

Pe lângă educatoare şi bucătărese, în grădiniţă sunt şi asistente şi un medic.

Adina, mămică: Eu nu am văzut grădiniţe care să se ocupe aşa de copii şi m-am interesat înainte să aduc copiii. Când avem nevoie, rămâne şi doarme, mănâncă şi eşti liniştit că ştii că e într-un loc ok.

Mămică: Se ocupă foarte frumos de copii. Sunt foarte mulţumită. Este de mare ajutor pentru părinţi mai ales că lucrăm.

Mămică: Cel puţin educatoarele care le avem noi, la grupa mijlocie, sunt foarte bune, de treabă.

13 lei plătesc părinţii pe zi. Banii acoperă hrana celor mici: patru mese pe zi. Pe viitor, autorităţile au în plan să extindă clădirea în care funcţionează grădiniţa şi, automat, şi locurile vor fi mai multe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Educatie » Singura grădiniţă din România unde îţi laşi copilul luni şi îl iei vineri. Cum funcţionează instituţia cu program non-stop