Antena Meniu Search
x

Video Sistemul ”Kiss and Ride”, adaptat în premieră la București. Părinţii vor putea opri pe o bandă special amenajată pentru a-şi lăsa copiii la şcoală

De anul viitor, viaţa părinţilor care îşi duc copiii la şcoală cu maşina ar putea deveni mult mai uşoară. În Sectorul 2 al Capitalei a fost montat sistemul "Kiss and Ride", care le permite şoferilor să oprească pe o bandă special amenajată, în faţa şcolilor şi să îi lase în câteva secunde pe elevi. Deşi este primul de acest tip, deja au apărut nemulţumiţi care spun că nu mai au unde să parcheze din cauza sistemului.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 26.12.2022, 08:14

Vezi și

Astfel de zone speciale vor fi amenajate în faţa şcolilor primare şi grădiniţelor din Sectorul 2. Principala condiţie este ca lângă şcoală să fie artere cu cel puţin două benzi de circulaţie. Primul sistem a fost montat la şcoala generală numărul 58. Vor putea opri cel mult 4 maşini, preţ de câteva secunde, timp în care copiii vor coborî, vor fi preluaţi de paznicul şcolii şi vor fi duşi direct în sala de clasă. În total, cel mult 20 de secunde, spune edilul de sector. Doar că paznicii spun că nu se vor ocupa ei de copii.

Nici nu a fost montat bine sistemul că au apărut şi nemulţumiri în rândul locatarilor din zonă. Riveranii se plâng că nu mai au unde să parcheze.

Localnic: Acest proiect limitează locurile de parcare. Oamenii suferă. 20 de locuri de parcare, poate pentru unii nu sunt multe, pentru noi sunt. Nu ne putem lipsi de 20 de locuri de parcare. Şi aşa parcarea este full.

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2: Acest sistem a desfiinţat câteva locuri de parcare, cred că patru sau cinci, tocmai pentru a se crea aceste două benzi de care avem nevoie. Acolo nu se va mai putea parca.

Alţii speră că sistemul va reduce aglomeraţia care se formează în fiecare dimineaţă în zona şcolilor şi grădiniţelor.

Localnic: Aici dimineaţa ştiti ce se întâmplă, știți ce circulație este? E aglomerat de tot. Cred că e o încercare. Ceilalți au bandă liberă pe dreapta, ceilalţi care iau și lasă copiii au bandă liberă pe stânga.

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2: Traficul va fi fluidizat. Fiecare şcoală va avea propriul sistem. În acest moment avem în vedere încă două şcoli, dar încercăm să le extindem peste tot.

Primăria vrea să monteze sistemul în faţa altor 30 de şcoli şi grădiniţe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Educatie » Sistemul ”Kiss and Ride”, adaptat în premieră la București. Părinţii vor putea opri pe o bandă special amenajată pentru a-şi lăsa copiii la şcoală