Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Sprijin pentru sănătatea mintală și emoțională a elevilor din România. Programul va fi testat timp de 2 ani

Elevii din România vor beneficia de sprijin pentru sănătatea lor mintală și emoțională. Aşa sună un nou proiect lansat de Ministerul Educației în colaborare cu UNICEF și Comisia Europeană.

de Clara Mihociu

la 25.10.2024 , 08:51

Este vorba despre nişte instrumente ce vor fi dezvoltate în perioada următoare. Pentru personalul didactic, dar şi pentru angajaţii din unităţile de învăţământ vor fi realizate ghiduri prin care să fie învăţaţi cum pot, la lecţii, să introducă şi componenta socială şi cea emoţională a elevului, pentru a o dezvolta direct la orele pe care le au în fiecare zi cu aceştia.

Vor exista, de asemenea, ghiduri similare şi pentru folosirea tehnologiei internetului şi a reţelelor de socializare, tot la lecţii. Pentru acei copii care au probleme psiho-sociale, se va face un ghid separat şi vor fi ajutaţi de psihologi pentru a se integra mai bine, tot în rândul orelor de curs.

Programul are ca scop realizarea unui mediu sănătos în unităţile de învăţământ şi dezvoltarea acestei componente emoţionale, sociale şi a sănătăţii mintale direct la ore. Va fi testat iniţial în câteva unităţi de învăţământ din toată ţara, în următorii doi ani.

Vezi și
Clara Mihociu Like

Se spune că în fiecare glumă există și un sâmbure de adevăr. Cam așa am ajuns eu pe tărâmul presei. În glumă, un profesor mi-a spus că am voce de radio la finalul primului an de facultate.

Întrebarea zilei
Mergeţi să votaţi la alegerile prezidenţiale?
Observator » Educaţie » Sprijin pentru sănătatea mintală și emoțională a elevilor din România. Programul va fi testat timp de 2 ani