Studenţii îşi renovează camerele de cămin, înainte de startul noului an universitar
A început marea renovare în căminele studenţeşti! Cu două săptămâni înainte de noul an universitar, tineri din toată ţara igienizează camerele şi aduc de acasă mobilier şi electrocasnice. Unele universităţi îi răsplătesc cu două luni de cazare gratuită.
A început marea renovare în căminele studenţeşti! Cu două săptămâni înainte de noul an universitar, tineri din toată ţara igienizează camerele şi aduc de acasă mobilier şi electrocasnice. Unele universităţi îi răsplătesc cu două luni de cazare gratuită, iar materialele necesare sunt asigurate de administratorii campusurilor.
Pe muzică, trafaletul merge parcă mai uşor. În campusul Universităţii Tehnice din Iaşi, 150 de studenţi trebuie să termine cât mai repede igienizarea. Sunt 21 de cămine, adică 8.000 de locuri de cazare, suficiente pentru toţi studenţii universităţii.
Andrei este din Neamţ. Pentru el e deja al treilea an în care îşi petrece ultimele săptămâni de vacanţă ca voluntar în cămin.
Voluntarii primesc două luni de cazare gratuită, în valoare de 270 de lei. Economia făcută de administratorii campusului este însă de peste opt ori mai mare.
De confort în camere, în mare parte, se ocupă tot studenţii, din fonduri proprii.
Tot în Iaşi, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, 4000 de studenţi, aproximativ jumătate dintre cei care au depus cereri, nu au locuri în cămine.
Şi la Timişoara, sunt şase mii de locuri în căminele Politehnicii, mai multe decât numărul de studenţi.
Vor fi cazaţi aici chiar şi cei de la Universitatea de Vest, unde există 5500 de solicitări de cazare şi doar 3000 de locuri.
Şi bobocii vor fi puşi la treabă, după ce vor afla ce camere primesc.
Studenţii care nu prind loc în cămine, unde plătesc până la 500 de lei lunar, trebuie să plătească chirie. Chiar dacă stau mai mulţi într-un apartament, în marile oraşe, plătesc lunar şi 200 de euro de persoană.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰