Antena Meniu Search
x

Video Testele de salivă iar nu au ajuns la timp în şcoli. Explicațiile autorităților

Vinerea trebuia să fie zi de testare pentru copii, cel puţin aşa era regula. Doar că n-a fost. Pentru că, din nou, testele pe bază de salivă nu au ajuns la timp în şcoli. Un lot de două milioane de teste va fi distribuit pentru săptămâna viitoare. Şi tot nu vor fi suficiente.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 17.12.2021, 21:53

Vezi și

Istoria se repetă, iar elevii şi profesorii din România nu au fost testaţi nici joi, nici vineri dimineaţă, aşa cum prevedea procedura de la Ministerul Educaţiei. Iar n-au avut cu ce. Practic, doar prima săptămână de testare a funcţionat aşa cum era planificat.

Autorităţile arată cu degetul tot spre furnizori. Nu au trimis dispozitivele la timp.

Mădălina Iacob, reporter Observator: ”Ne-am lăudat atât cu testarea asta, am făcut-o doar o săptămână!”

Sorin Ion, secretar de stat Ministerul Educației: ”Din păcate astea sunt relații mai degraba cauzate de seriozitatea și neseriozitatea unor furnizori de a livra la timp. Neavand relații contractuale directe la MEN, mi-e greu să răspund la astfel de întrebări”.

Pe acelaşi subiect

Lotul pentru săptămâna viitoare a ajuns deja în ţară.

Sorin Ion, secretar de stat Ministerul Educației: ”Este evident ca numarul de 2 milioane de teste este mai mic decat numarul de beneficiari de peste 3 milioane. Suntem în contact cu DSU sa vedem cand se va face urmatoarea livrare”.

Nu sunt suficiente teste și pentru elevii de liceu

La Bucureşti, elevii de liceu au fost săriţi din nou la împărţirea celor 192 de mii de teste.

Mihaela Ștefan, inspector general București: ”Am gândit repartizarea către nivelul preșcolar gimnazial primar ținând cont că la liceu sunt vaccinați cei mai mulți dintre elevi. Aproximativ 65 de mii de teste sunt necesare pentru a acoperi numărul total de elevi”.

Mădălina Iacob, reporter Observator: ”Cele două milioane de teste au ajuns deja în scolile din toată țara, dar problema este ca elevii deja au terminat programul. Așa că ele vor fi distribuite luni, iar copiii le vor face marți dimineață, inainte să vină la școala.

Daniela Voinea, director de școală: ”Săptămâna viitoare sunt acestea, vineri e deja vacanță. Ce o să fie după Anul Nou... să dea Domnul să fie. Sperăm urmatoarele tranşe să fie ambalate deja”.

Autoritătile speră să primească în vacanţă de iarnă restul de teste, până la cele 70 de milioane, comandate iniţial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Educatie » Testele de salivă iar nu au ajuns la timp în şcoli. Explicațiile autorităților