Antena Meniu Search
x

Video Tinerii expuşi la fake news dezvoltă anxietate. Majoritatea copiilor cu vârste între 8 şi 17 ani folosesc internetul zilnic

Când vine vorba despre fake news, tinerii sunt o categorie aparte, între cele mai expuse la acest gen de informaţii. În acest context, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României vine în sprijinul acestora, dar şi al părinţilor cu programe speciale pentru elevii care participă la Şcoala de Vară FDVDR. Cursurile desfăşurate în această săptămână au avut ca tematică lectura și comunicarea, și au reunit specialiști din domeniul media și al educației pentru a combate fenomenul Fake News.

de Redactia Observator

la 05.08.2023, 08:14

Vezi și

Ela Crăciun, realizator TV și trainer Școala de vară FDVDR: Pentru a minimiza impactul fake news este bine sa ii educam in privinta acestui fenomen si sa ii ajutam sa dezvolte ambilitati pentru a gestiona infiormatiile din online iar in calitate de parinti, profesori avem rolul de a ghida copilul si trebuie sa ii oferim sprijinul necesar. Ma bucur ca pot fi alaturi de tineri ca sa inteleaga cum sunt influentate comportamentele lor de stirile pe care le consuma si acesta este si motivul pentru care m-am alaturat programului educational sustinut de Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei. 

Tinerii expuşi la fake news dezvoltă anxietate

Studiile arată că tinerii expuşi la fake news dezvoltă anxietate în contextul în care aprope 80% dintre copiii cu vârste între 8 şi 17 ani utilizează internetul zilnic.

Gabriela Maalouf: expert Clubul de Excelenţă al FDVDR: Daca noi, adultii, cadem prada acestor stiri false, va ganditi ca cei mici nu au atatea filtre sociale si cred ca tot ceea ce vad acolo este adevarat ..ca toata lumje arata bine si nu are probleme. Sa navigam pe aceleasi pagini cu ei ca sa stim la ce tip de informatii sunt expusi ca dupa aceea sa vorbim cu ei sincer si sa le explicam de ce unele lucruri sunt adevarate si altele nu, sa le dam exemplu din viata noastra personala poate cand si noi ne-am lasta pacaliti de ceva ce nua mj stiut si uite ce ni s-a intamplat. Daca vedem ca al nostru copil e mai trist, nu mai are pofta de mancare, nu mai face lucrurile pe care le facea in trecut atunci trebuie sa vedem de ce nu le mai face si ne dam seama daca si ce l-a influentata si daca social media si fake news ul l-au dus spre aceasta stare.

Şcoala de Vară FDVDR este un program educațional extracurricular, gratuit, ce se desfășoară pe perioada verii. La ediţia din acest an s-au înscris peste 7.500 de copii și tineri.

Ramona Mezei, profesor coordonator Scoala de Vara FDVDR: Cursurile sunt structurate pe parcursul a 7 saptamani tematice. Avem saptamana patrimoniului national, limbilor si tehnologiilor... sap matematicii si fizicii,caligrafiei..sap dedicata leadershipului.

În următoarea perioadă urmează mai multe cursuri tematice precum: Matematică și fizică distractivă, Caligrafie și Scriere creativă şi Leadership și educație financiară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Educatie » Tinerii expuşi la fake news dezvoltă anxietate. Majoritatea copiilor cu vârste între 8 şi 17 ani folosesc internetul zilnic