Antena Meniu Search
x

Video Universitatea din România care oferă cele mai mari burse. Studenţii pot lua mai mult decât salariul minim pe economie

Învăţăm pentru că vrem să fim mai buni sau să ne dezvoltăm... însă o motivaţie foarte bună sunt şi banii. Avem dovada la Iaşi, unde studenţii Universităţii Științele Vieții sunt şi mai motivaţi să înveţe bine de când au burse mai mari. Cea mai mică bursă este acolo de 1.050 de lei, dar sunt şi elevi care vor primi cât un salariu minim pe economie

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 27.02.2024, 17:32

Vezi și

Studenţii Universităţii pentru Științele Vieții din Iași vin cu şi mai multă tragere de inimă la cursuri de când au aflat că vor primi burse mai mari. Acest tânăr este student în anul trei la Medicină Veterinară și a luat bursă de cinci ori.

Student: Evident, e un suport financiar foarte important, mă ajută pentru economiile personale, pentru vacanţele din timpul verii.

43% dintre studenți iau bursă

43% dintre studenții acestei universități beneficiază de o bursă. Cei care nu au luat bursă, visează însă la ea. 

Pe acelaşi subiect

Studentă: Ar fi un ajutor pentru părinţi mai mult, pentru că şi ei au salariu şi eu mai am fraţi şi este normal să-mi doresc o bursă socială sau bursă de merit. 

Vasile Stoleru, prorector USV Iași: Bursele variază de la bursă socială care este 900 de lei şi care este impusă prin ordin de ministru, până la 1500 de lei. În condiţiile în care ne rămân bani disponibili, atunci studenţii pot cumula şi două burse, dar categorii diferite. 

Studenţii care iau şi două tipuri de burse

Printre cei mai harnici studenţi este şi Maria Creangă - studentă în Anul lll la Peisagistică și Campioană Națională, la Junioare - outdoor - la tir cu arcul. Această reușită, dar și media de 10 pe linie i-au adus două burse. 

Maria, studentă: Eu acum primesc bursa de 10 - ceea mai mare - de 1500, iar "din cauza" perfomanţei la tir cu arcul primesc şi de sportiv de 900 de lei. 

Reporter: Deci mai mult de un salariu minim!

Maria, studentă: Da, da! Nu e uşor, dar merită!

Condiţiile pentru a obţine o bursă de merit

Profesorii confirmă și ei. De când bursele sunt mai multe și mai mari, performanțele tinerilor au crescut. Sunt mai motivați să învețe și renunță la joburi în favoarea studiilor. Pentru a obţine o bursă de merit, studenţii trebuie să aibă peste media 8 şi să se implice în activităţile culturale sau sportive ale Universităţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Educatie » Universitatea din România care oferă cele mai mari burse. Studenţii pot lua mai mult decât salariul minim pe economie