Antena Meniu Search
x

Ce riscă Amber Heard dacă nu îi plătește lui Johnny Depp despăgubirile în valoare de peste 8 milioane de dolari

Amber Heard este nevoiă să achite daune de peste 8 milioane de dolari fostului ei soţ Johnny Depp, după ce a pierdut procesul de defăimare deschis de acesta.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 02.06.2022, 15:48

Amber Heard
Ce riscă Amber Heard dacă nu îi plătește lui Johnny Depp despăgubirile în valoare de peste 8 milioane de dolari - Profimedia

Amber Heard trebuie să-i plătească fostului ei soț Johnny Depp mai mult de 8 milioane de dolari după ce a pierdut miercuri dosarul de defăimare împotriva actorului. Dar cum exact îi va plăti Heard daunele? Situația financiară a acesteia nu este pe deplin cunoscută, deşi actriţa a câştigat câteva milioane pentru munca în industria de televiziune şi pentru rolul său în filmele Aquaman.

Amber Heard trebuie să achite daune de peste 8 milioane de dolari lui Johnny Depp

Mărturiile din cadrul procesului au ridicat semne de întrebare dacă actriţa are „buzunarele destul de adânci” pentru a scoate o sumă atât de mare. Există de altfel speculații cu privire la capacitatea acesteia de a acoperi daunele, acestea incluzând 10 milioane de dolari în daune compensatorii şi 5 milioane de dolari în daune punitive, dar în statul Virginia acestea sunt limitate la 350.000 de dolari, relatează Daily Mail. Ea va primi, de asemenea, 2 milioane de dolari de la Depp, lăsând-o cu puțin peste 8 milioane de dolari de plătit.

În timpul procesului, Heard a recunoscut că nu a putut dona cele 7 milioane de dolari obţinute după divorțul ei de Depp în 2017 pentru organizații de caritate, aşa cum a promis, deoarece fostul ei soț a intentat un proces împotriva ei de 50 de milioane de dolari.

Pe acelaşi subiect

„Încă intenționez să-mi onorez toate angajamentele”, a spus Heard cu privire la banii pe care a promis să-i doneze Uniunii Americane pentru Libertăți Civile (ACLU). „Mi-ar plăcea să nu mă mai dea în judecată ca să pot”.

Mărturia făcută în timpul procesului a sugerat, de asemenea, că beneficiile obţinute în cariera sa s-au oprit din cauza „bătăliilor juridice” cu Depp.

Ce se întâmplă dacă Amber Heard nu poate plăti daunele 

Amber va trebui probabil să depună o garanție pentru suma totală de 10,35 milioane de dolari, plus dobândă, dacă decide să facă apel la decizia de miercuri, ceva ce purtătorul ei de cuvânt, Alafair Hall, a declarat pentru New York Times că plănuiește să facă acest lucru.

Dacă nu îşi va putea îndeplini obligația de plată, instanța poate alege să-i sechestreze o parte din salariu, dacă se constată că Heard are potențialul de câștig necesar. În timpul procesului pentru cazul ei de defăimare cu fostul ei soț, Johnny Depp, Heard a confirmat că a fost plătită cu 1 milion de dolari pentru Aquaman și 2 milioane de dolari pentru Aquaman și Regatul pierdut, cu bonusuri bazate pe performanțele filmelor în box office.

„Pentru o persoană care nu are capacitatea de a plăti hotărârea și nu are capacitatea de a depune garanția, atunci există o problemă reală dacă partea câștigătoare intenționează să execute hotărârea”, a declarat avocatul Sandra Spurgeon pentru CBS, MoneyWatch.

Şansele ca Amber Heard să depună apel în urma verdictului

Dacă Heard decide să nu facă apel, ea tot poate ajunge în situaţia în care orice salariu actual sau viitor să-i fie poprit. Actriţa ar putea, de asemenea, să depună declarație de faliment și ar “șterge” probabil datoria cele 8 milioane de dolari provenite din daune compensatorii, dar ar putea fi nevoită totuși să plătească 350.000 de dolari în daune punitive. Depp deține cheia și ar putea decide dacă renunţă la orice compensație bănească, însă până acum nu a anunţat ce alegere va face ori dacă va intenţiona să renunţe la suma de peste 8 milioane de dolari.

„Scopul aducerii acestui caz în faţă a fost să fie dezvăluit adevărul, indiferent de rezultat. Mă simt împăcat știind că în sfârșit am reușit asta”, a scris Depp într-o declarație postată pe Instagram.

Heard va apărea în continuare în Aquaman şi Oraşul Pierdut, filmul urmând să fie lansat în 2023.

În timpul procesului, s-a dezvăluit că actriţa a ameninţat că îi va trimite public lui Depp un ordin de restricție dacă acesta nu va continua să susțină financiar stilul ei de viață, după ce ea a solicitat divorțul. Prin intermediul avocatului ei, Heard a emis o listă de cereri financiare și de proprietăţi pe care le voia în posesie, starul Aquaman promițând că va „ține această chestiune în afara luminii reflectoarelor” dacă cererile ei vor fi acceptate. Printe pretenţiile acesteia se afla şi „utilizarea şi posesia exclusivă” a Range Rover-ului negru pe care îl conducea, în ciuda faptului că Depp a continuat să plătească pentru vehicul.

Ea a vrut de asemenea să-i fie plătită în continuare chiria pentru trei penthouse-uri din Los Angeles în care ea și prietenii ei stăteau, toate deținute de Depp, și a cerut ca fostul ei soț să acopere cheltuielile de 125.000 de dolari din taxele ei legale și din contabilitate.

În timpul procesului, Amber a dezvăluit că acum locuiește în cea mai mare parte din timp într-o casă modestă din Yucca Valley din California, un oraș din deșertul Mojave, la aproximativ 120 de mile est de Los Angeles. Construită în 2015, casa personalizată oferă un garaj pentru trei mașini și un spațiu de locuit de aproape 2.500 de metri pătrați. Proprietatea cu trei dormitoare este amplasată pe un teren de 2 hectare.

Primele reacţii ale lui Amber Heard după aflarea verdictului 

Într-o declarație după verdictul de miercuri, ea și-a exprimat dezamăgirea față de o serie de consecințe ale deciziei juriului. Heard a numit hotărârea un pas înapoi pentru femei” și o pierdere a libertății de exprimare.

Dezamăgirea pe care o simt astăzi este dincolo de cuvinte. Am inima frântă din cauză că un munte de dovezi nu a fost suficient pentru a rezista puterii, influenţei disproporţionate a fostului meu soţ. Sunt și mai dezamăgită de ceea ce înseamnă acest verdict pentru alte femei. Este un regres. Dă ceasul înapoi la un moment în care o femeie care a vorbit și s-a deschis ar putea fi rușinată și umilită public. Decizia respinge ideea că violența împotriva femeilor trebuie luată în serios. Imi pare rău că am pierdut acest caz. Dar sunt și mai tristă că se pare că mi-am pierdut dreptul pe care credeam că îl aveam ca american - de a vorbi liber și deschis", a declarat ea.

Heard a dat vina apoi pe avocata-vedetă, Camille Vasquez, și pe ceilalți experți juridici ai lui Depp.

„Cred că avocații lui Johnny au reușit să determine juriul să treacă cu vederea chestiunea cheie a libertății de exprimare și să ignore dovezile care au fost atât de concludente încât am câștigat în Marea Britanie”, a spus ea, făcând referire la victoria ei anterioară în justiție asupra lui Depp în Marea Britanie, în 2020. În cele din urmă, ea consideră înfrângerea, în ciuda propriului câştig de 2 milioane de dolari într-un proces contrar, o pierdere pentru libertatea de exprimare.

Între timp, Depp a mulțumit juriului pentru verdictul lor, spunând că şi-a primit viaţa înapoi.

Cu şase ani în urmă, viaţa mea, viaţa copiilor mei, viaţa celor apropiaţi mie şi de asemenea viaţa acelor oameni care pentru mulţi, mulţi ani m-au sprijinit şi au crezut în mine s-a schimbat pentru totdeauna. Toate într-o clipă. Mi-au fost aduse acuzații false, foarte grave și penale prin intermediul mass-media, ceea ce a declanșat un baraj nesfârșit de conținut plin de ură, deși nu mi s-a adus vreo acuzație. S-a transmis deja în jurul lumii de două ori într-o nanosecundă și a avut un impact seismic asupra vieții și carierei mele. Și șase ani mai târziu, juriul mi-a dat viața înapoi”, a spus actorul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Entertainment » Ce riscă Amber Heard dacă nu îi plătește lui Johnny Depp despăgubirile în valoare de peste 8 milioane de dolari