Antena Meniu Search
x

"Asta nu e justiţie”. Susţinătorii lui Amber Heard acuză juriul de „sexism”, după ce fostul ei soţ Johnny Depp a câştigat procesul de defăimare 

Susținătorii lui Amber Heard au reacționat imediat după verdictul din dosarul de defăimare deschis de Johnny Depp, acuzând cu costernare juriul că este sexist și spunând că rezultatul „nu a făcut dreptate”.

de Redactia Observator

la 02.06.2022, 11:57

Amber Heard
Susţinătorii lui Amber Heard condamnă juriul „sexist”, după ce fostul ei soţ Johnny Depp a câştigat procesul de defăimare - Profimedia

Amber Heard, în vârstă de 36 de ani, a spus că a rămas cu inima zdrobită după ce, cei cinci bărbați și două femei din juriu au considerat că relatarea ei despre abuzul lui Depp este în mare parte neadevărată. Ea a fost obligată de către instanță să-i plătească despăgubiri în valoare de 15 milioane de dolari fostului ei soţ. Juriul a găsit-o parțial justificată și i-a acordat 2 milioane de dolari, dar verdictul a fost în mare parte în favoarea lui.

Susţinătorii lui Amber Heard condamnă verdictul juriului

Fanii lui Amber, care au fost depășiți numeric de susținătorii vocali și devotați ai lui Depp, au fost șocați și întristați de decizia venită la sfârșitul procesului de șase săptămâni din Virginia, relatează Daily Mail.

„Acest juriu este un grup de fani rasişti, sexişti şi nimic mai mult”, a spus o persoană care a recunoscut că iniţial era de partea lui Depp. „Nu am nicio speranță pentru femei – niciodată”.

Pe acelaşi subiect

Fata mea dragă, ai făcut tot ce ai putut. Ai făcut totul corect. Sunt atât de mândru de tine și nu ne vom opri niciodată din a lupta. Suntem mereu cu tine”

„Nu vei fi niciodată singură. Îţi suntem alături, acum și întotdeauna. Acești oameni au fost orbiți de un râu de minciuni. Nu renunța niciodată să-ți spui adevărul. Eşti auzită!”

„Inima mea este alături de Amber. La dracu cu juriul ăla sexist şi la dracu cu ţara asta sexistă!”, a adăugat un alt susţinător al actriţei.

O altă susţinătoare, Gretchen Summs, care a spus că a supraviețuit unei agresiuni sexuale, a denunțat sistemul judiciar în urma verdictului care i-a adus câştig de cauză lui Johnny Depp: „Sunt alături de tine și te cred, Amber. Ai fost atât de curajoasă, puternică şi articulată în a-ţi împărtăşi experienţele. Asta nu e justiţie. Îţi trimit dragoste şi putere”

Comedianta Amy Schumer a postat un citat al Gloriei Steinem pe pagina ei de Instagram.

„Orice femeie care alege să se comporte ca o ființă umană deplină ar trebui să fie avertizată că armatele status quo-ului o vor trata ca pe o glumă murdară. . . Va avea nevoie de fraternitatea ei”, a scris Schumer.

Câştigul lui Johnny Depp a bucurat milioane de oameni 

Fanii lui Heard i-au lăsat mii de comentarii de susţinere pe paginile ei de socializare, oferindu-i sprijin şi suport, însă numărul acestora a fost puternic devansat de milioanele de fani care l-au felicitat pe Depp pentru câştigul său, o parte venind inclusiv în faţa tribunalului pentru a asista la momentul în care va fi citit verdictul.

Avocatul lui Depp a declarat miercuri că verdictul juriului „confirmă ceea ce am spus de la început”, insistând că acuzațiile din partea lui Amber Heard sunt lipsite de dovezi și defăimătoare. Vorbind în afara tribunalului din Fairfax, Virginia, Camille Vasquez i-a lăudat pe cei cinci bărbați și două femei din juriu pentru decizia lor, ajunsă la sfârșitul unui proces de șase săptămâni și după 12 ore de deliberări.

Juraţii au decis că actriţa în vârstă de 36 de ani l-a defăimat pe Depp cu articolul publicat în Washington Post, în 2018. Juriul i-a acordat despăgubiri în valoare de 15 milioane de dolari, iar ei 2 milioane de dolari.

„Verdictul de astăzi confirmă ceea ce am spus de la început – că afirmațiile împotriva lui Johnny Depp sunt defăimătoare și nu sunt susținute de nicio dovadă”, a spus Vasquez. „Suntem recunoscători, atât de recunoscători juriului pentru deliberarea corectă şi atentă.”

Reacţia lui Amber Heard după aflarea verdictului

Heard s-a străduit să-și păstreze liniştea, dar era calmă. Imediat după verdict, aceasta a trimis o declaraţie spunând că are inima zdrobită şi a descris decizia ca un eşec pentru libertatea de exprimare şi pentru femei.

Dezamăgirea pe care o simt astăzi este dincolo de cuvinte. Am inima frântă din cauză că un munte de dovezi nu a fost suficient pentru a rezista puterii, influenţei disproporţionate a fostului meu soţ. Sunt și mai dezamăgită de ceea ce înseamnă acest verdict pentru alte femei. Este un regres. Dă ceasul înapoi la un moment în care o femeie care a vorbit și s-a deschis ar putea fi rușinată și umilită public. Decizia respinge ideea că violența împotriva femeilor trebuie luată în serios. Imi pare rău că am pierdut acest caz. Dar sunt și mai tristă că se pare că mi-am pierdut dreptul pe care credeam că îl aveam ca american - de a vorbi liber și deschis", a declarat ea.

Reacţia lui Johnny Depp după aflarea verdictului

Între timp, Depp a mulțumit juriului pentru verdictul lor, spunând că şi-a primit viaţa înapoi.

Cu şase ani în urmă, viaţa mea, viaţa copiilor mei, viaţa celor apropiaţi mie şi de asemenea viaţa acelor oameni care pentru mulţi, mulţi ani m-au sprijinit şi au crezut în mine s-a schimbat pentru totdeauna. Toate într-o clipă. Mi-au fost aduse acuzații false, foarte grave și penale prin intermediul mass-media, ceea ce a declanșat un baraj nesfârșit de conținut plin de ură, deși nu mi s-a adus vreo acuzație. S-a transmis deja în jurul lumii de două ori într-o nanosecundă și a avut un impact seismic asupra vieții și carierei mele. Și șase ani mai târziu, juriul mi-a dat viața înapoi”, a spus actorul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Entertainment » "Asta nu e justiţie”. Susţinătorii lui Amber Heard acuză juriul de „sexism”, după ce fostul ei soţ Johnny Depp a câştigat procesul de defăimare