Antena Meniu Search
x

Copilul care a jucat în Titanic rolul unui băieţel irlandez încă primeşte bani, la 25 de ani de la lansarea filmului

Reece Thompson a apărut în Titanic pentru câteva secvenţe, când avea doar cinci ani, jucând rolul unui pasager de clasa a treia care moare tragic alături de mama şi sora sa.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 12.01.2022, 12:49

Reece Thompson, cunoscut pentru rolul său de „băiețel irlandez” din legendarul film Titanic, a dezvăluit că încă mai câștigă bani, la 25 de ani de la lansarea filmului. Actorul avea doar cinci ani când a obţinut rolul unui pasager de clasa a treia care moare tragic alături de mama și sora sa, după ce nava de croazieră a lovit un aisberg, în ecranizarea din 1997.

În scena emoţionantă, mama și sora lui se aflau printre mulți alți pasageri care așteptau ca poarta principală de la clasa a treia să fie deschisă, relatează Daily Mail. Familia nu a ajuns însă niciodată la barca de salvare, iar câteva secvenţe mai târziu s-au întors în cabina lor unde au murit împreună.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Deşi povestea lor a fost relatată pe scurt în legendarul film, aceasta a transmis o emoţie copleşitoare reflectând disperarea atâtor pasageri din Titanic de la clasele inferioare care nu au avut nicio şansă de salvare şi au murit în timpul tragediei.

Astăzi, Reece, în vârstă de 30 de ani, este directorul de marketing digital al Brian Head Resort, o unitate de schi și snowboard din Utah. Deși a spus că nu își amintește prea multe despre perioada în care a participat la filmări, i se aminteşte anual când descoperă că încă primeşte cecuri pentru drepturile de autor.

Cum a ajuns să joace rolul băieţelului irlandez în Titanic

Cariera lui Reece a început ca model de copil, semnând cu un agent care se ocupa de copii talentaţi, după ce a câştigat un concurs. Acesta i-a oferit mamei sale să aleagă între două roluri pentru Reece – o reclamă pentru o benzinărie sau şansa de a obţine un rol mic în Titanic.

Deși reclama era o opţiune mai sigură, mama lui a decis să meargă cu el la castingurile pentru rolul din Titanic, o decizie extraordinară, gândindu-ne că ecranizarea a devenit al treilea film cu cele mai mari încasări din toate timpurile.

„S-a dovedit a fi unul dintre filmele cu cele mai mari încasări din istorie, așa că este destul de bizar privind retrospectiv”, a spus Thompson pentru Business Insider. „Mama mea a spus: «Hai să o facem. Va fi tare. Chiar dacă filmul e nasol, îl vom vedea». Evident, a ajuns să explodeze, așa că nu a fost o decizie rea din partea ei, asta e sigur.”

Deşi la doar câţiva ani de la ecranizare filmul încă îi trecea prin minte, în prezent, Reece rămâne surprins de fiecare dată când mai primeşte câte un cec cu bani.

„Este ciudat pentru că nu mai e prezent în mintea mea”, a adăugat el. „Nu mă mai simt ca: «Oare când voi mai primi un cec pentru Titanic?»; acum când apare sunt ceva de genul: «Oh, ok, încă 100 de dolari în plus. Au fost câteva dăţi în care m-am gândit: «wow, un cec de 250 de dolari pentru un film care are 25 ani. Este destul de bizar». Sper totuşi că va continua să ruleze, asta înseamnă mai mulţi bani pentru mine”

Reece a fost plătit inițial în jur de 30.000 de dolari pentru rolul său după lansarea filmului, banii fiind plasați în siguranță într-un cont și folosiți pentru educația sa, pentru achiziţionarea propriei maşini și alte cheltuieli de trai. Salariul este departe de cele 2 milioane de dolari pe care se presupune că vedeta Kate Winslet i-a primit pentru film și 2,5 milioane de dolari acordaţi lui Leonardo DiCaprio.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Entertainment » Copilul care a jucat în Titanic rolul unui băieţel irlandez încă primeşte bani, la 25 de ani de la lansarea filmului