Antena Meniu Search
x

Video Septembrie vine cu un duel al festivalurilor. Iubitorii de muzică au de făcut o alegere dificilă: Untold sau Saga

După o lungă pauză, în sfârşit se deschide sezonul festivalurilor. La începutul lunii septembrie vor fi două festivaluri mari. Unul la Cluj şi, în premieră, unul la Bucureşti. Competiţia va fi strânsă, iar unii iubitori de festivaluri au de făcut o alegere imposibilă.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 12.06.2021, 22:41

Vezi și

Untold la Cluj şi Saga la Bucureşti. Sunt cele două mari festivaluri care au fost programate în aceeasi perioadă de la începutul lunii septembrie. În timp ce unii bucureşteni s-au obişnuit cu drumul până la Cluj, alţii se reorientează. 

''Cred că cel din Bucureşti. 

De ce? E mai aproape Bucureştiul, într-adevăr. 

E lung drumul până la Cluj? Este foarte lung si mai ales cu trenul este infernal.''

Pe acelaşi subiect

''Sunt în jur de vreo 12 ore, dacă nu ma insel cu trenul, deci da, este un impediment.'' 

''Ce alegeţi?

Bucureşti că e mai aproape de casă.''

Primul programat a fost festivalul din Capitală, de pe 10 până pe 12 septembrie, iar cel din Cluj şi-a stabilit datele între 9 şi 12 septembrie. Coincidenţă sau nu, organizatorii spun că nu au urmărit să se suprapună. 

Edi Chereji, organizator festival UNTOLD: Noi cu evenimentele din Europa suntem într-o competiţie. Am fost atenţi să nu mai fie în acelaşi timp cu noi.

Allan Hardenberg, organizator festival SAGA: Am fost surprins! Era nevoie de două mari festivaluri în acelaşi weekend. De unde sunt eu, avem 800 festivaluri in 4 luni. Cred că dacă ai un produs de calitate, oamenii vor veni la festivalul tău. 

Ce reguli trebuie respectate

Festivalul din Capitală va avea loc în parcul Izvor. Pot participa maximum 1.000 de persoane, dacă sunt vaccinate, ori testate sau dacă au trecut prin boală in ultimele 90 de zile. Poate fi depăşită limita de o mie dacă toate persoanele din public sunt vaccinate. În ambele cazuri, se va purta mască de protecţie. 

La festivalul din Cluj s-au cumpărat, până acum, 56 de mii de abonamente. Sunt aşteptaţi 200 de artişti care vor performa pe 10 scene.  Festivalul din Capitală are 7 scene, dar şi altele secrete pe care cei 30.000 de spectatori le vor descoperi. La Bucureşti vor veni peste 50 de artişti cunoscuţi. 

În timp ce primarul Capitalei, Nicuşor Dan, nu ştie dacă va oferi gratuit terenul din parcul Izvor pentru eveniment, primarul Clujului spune că organizarea festivalurilor înseamnă o victorie asupra pandemiei şi că ar trebui să fie în toată ţara, nu doar la Cluj.

Emil Boc, primarul Clujului: Avem nevoie de evenimente de calitate în România şi peste tot. Drumul spre festival trece prin vaccinare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Entertainment » Septembrie vine cu un duel al festivalurilor. Iubitorii de muzică au de făcut o alegere dificilă: Untold sau Saga