Antena Meniu Search
x

TikTok a ajuns la un miliard de utilizatori activi la nivel global

Aplicaţia chineză TikTok a anunţat luni că a depăşit pragul de 1 miliard de utilizatori la nivel global.

de Redactia Observator

la 27.09.2021, 18:09

Oameni din toată lumea folosesc TikTok pentru a se juca, învăţa, râde sau pentru a descoperi lucruri noi, iar platforma este utilizată de o comunitate diversă de familii, afaceri mici şi creatori.

„Din Singapore, São Paolo, Stockholm sau Seattle, TikTok îi sărbătoreşte pe creatorii care inspiră, pe artiştii care lansează albume de succes, brandurile care îi ajută pe oameni să descopere produse pe care le iubesc, comunităţile care ne inspiră şi oamenii care ne fac să râdem şi să dansăm”, se arată într-un comunicat remis News.ro.

TikTok este destinaţia principală pentru conţinut video scurt pentru mobil. „Misiunea noastră este de a inspira creativitate şi de a aduce bucurie”, transmite compania. TikTok are birouri în Los Angeles, New York, Londra, Paris, Berlin, Polonia, Israel, Dubai, Singapore, Jakarta, Seul şi Tokyo.

Provocările TikTok, considerate extrem de periculoase

Pe acelaşi subiect

Aplicaţia nu este însă ferită de scandaluri, fiind implicată în mod indirect în mai multe cazuri teribile în care minorii şi-au pierdut viaţa. În ianuarie 2021, o fetiţă de doar 10 ani a pierit în timpul unei provocări pentru contul ei de Tik-Tok. "Jocul fularului", cunoscut ca ”blackout challenge”, în care copiii îşi blochează respiraţia până la leşin, pentru a experimenta senzaţii tari, provoacă în fiecare an accidente, unele dintre ele mortale. Moartea fetei a provocat reacții puternice în Italia, iar oamenii solicită o mai bună reglementare a rețelelor sociale. 

De asemenea, în august 2020, o adolescentă de 15 ani a murit în urma unei supradoze cu Benadryl. Fata a văzut pe aplicaţia TikTok provocarea, devenită virală, în care îţi administrezi doze mai mari de medicament antialergic pentru halucinaţii. În luna mai a aceluiaşi an, alţi trei adolescenţi din Fort Worth, Texas au fost spitalizaţi după ce au înghiţit doze excesive de Benadryl, ca parte a “provocării”.

Moartea fetei din Palermo a fost urmată pe 28 ianuarie de cazul unei femei de 48 de ani, influencer din Siracusa, tot în Sicilia, care a fost citată de poliția locală pentru presupunerea instigării la sinucidere, după ce a postat un videoclip pe Tiktok în care un bărbat înfăşoară cu bandă adezivă o femeie în jurul gâtului, gurii și nasului, astfel încât să nu poată respira, într-o altă provocare Blackout. Poliţia a aflat că nu era singurul clip de acest gen pe care îl postase pentru comunitatea ei de peste 730.00 de urmăritori de toate vârstele. Au găsit în jur de 20 de videoclipuri cu provocări periculoase, inclusiv inhalarea cremei prin nas, închiderea pleoapelor cu un clește, toate fiind făcute de influenceriţa, mamă la rândul ei. Anchetatorii au decis ştergerea imediată a acelor filmări de pe platforma de socializare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Entertainment » TikTok a ajuns la un miliard de utilizatori activi la nivel global