Antena Meniu Search
x

O fetiţă de 13 ani a ajuns în stare critică la spital cu arsuri de gradul III, după ce a încercat să facă o provocare pe TikTok - VIDEO

O fetiţă de 13 ani a ajuns în stare critică la spital, cu arsuri de gradul III după ce ar fi încercat să recreeze un nou trend care a apărut pe TikTok. Familia este disperată şi speră într-o minune.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 31.05.2021, 12:52

Destini Crane, în vârstă de 13 ani, din Portland, Oregon, SUA, a suferit arsuri de gradul III, pierzându-și posibilitatea de utilizare a brațului drept și mobilitatea gâtului, umerilor și degetelor după ce ar fi încercat să recreeze un videoclip văzut pe TikTok.

Copila ar fi luat o lumânare, o brichetă și o sticlă de spirt pentru a încerca să creeze o formă de inimă în flăcări, pe oglindă. Trendul poartă denumirea "Can you feel my heart" - Poţi să îmi simţi inima. Planul ei pentru un videoclip care ar fi strâns like-uri şi vizualizări s-a transformat într-o tragedie.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Andrea Crane, studentă la Western Oregon University din Monmouth, plecase acasă pentru a ajuta la îngrijirea surorii sale mai mici, căreia îi place să patineze și să joace jocul online Roblox.

„Noi eram întotdeauna unite. Să fiu în Monmouth pru şi simplu nu era o opţiune pentru mine, voiam să fiu alături de familie, mai ales că ştiam că aveau nevoie de mine” a spus Andrea, sora lui Destini.

Andrea şi mama, Kimberly, au auzit-o urlând după ajutor, după ce spirtul a creat o explozie în spaţiul slab ventilat al băii.

„Eram în sufragerie vorbind cu mama mea şi am auzit-o strigându-mi numele. M-am dus să văd ce se întâmplă, am deschis uşa băii şi totul ardea. Destini ardea. Lucrurile din baie ardeau” a povestit Andrea.

Kimberly a scos-o afară şi a încercat să-i dea jos hainele în flăcări, în timp ce un vecin a chemat de urgenţă o ambulanţă. La venirea echipajelor copila avea deja arsuri de gradul III.

A fost dusă de urgență la spital și se află internată în stare gravă la secția de Terapie Intensivă încă din data de 13 mai, atunci când a avut loc incidentul. De asemenea, a fost nevoită să facă 3 operaţii pentru grefe de piele, braţul drept şi gâtul fiind extrem de grav afectate.

„Din cauza arsurilor va avea o mobilitate limitată” a spus sora ei.

„Va fi un lucru cu care va trebui să se obişnuiască pe tot parcursul vieții, făcând şedinţe de kinetoterapie pentru a-și menține mobilitatea. Știu că atunci când se va trezi şi va înţelege pe deplin ce s-a întâmplat va fi terifiată, dar sincer cred că este suficient de puternică pentru a trece prin asta”, a adăugat mama.

Femeia a reuşit să descifreze, în urma lucrurilor găsite în baie şi a discuţiilor purtate cu prietenii fiicei sale, ce avea Destini de gând să facă. Când a recuperat telefonul ei, aplicaţia de TikTok încă avea o înregistrare făcută. Chiar mama a menţionat că fiica ei „trăia pentru TikTok-uri”

Medicii spun că va avea nevoie de câteva luni bune de recuperare, mai ales pentru recăpătarea utilizării braţului şi mobilitatea gâtului, umerilor şi degetelor, potrivit Mirror.

Familia adolescentei fac acum un apel avertizându-i pe ceilalţi părinţi cu privire la pericolele la care sunt supuşi copiii lor în încercarea de a copia provocări extrem de periculoase văzute pe social media.

„Îmi pare rău că nu am fost acolo cu ea. Când îmi arăta tiktok-uri şi îmi spunea ce filmuleţe voia să reproducă îi spuneam adesea că sunt ocupată sau am teme pentru şcoală” a adăugat Andrea.

„Este foarte important să fii prezent alături de copiii tăi, pentru că îi putem monitoriza, avem control parental, putem face tot ceea ce vrem, dar lucrurile se strecoară uneori fără să vrem şi este foarte important să fii prezent, să existe transparență” a conchis mama.

Provocările TikTok, periculoase pentru utilizatori

Nu este însă primul caz în care un copil ajunge la spital din cauza unei provocări TikTok. În urmă cu o săptămână, o altă fetiţă de 13 ani a ajuns în stare gravă la spital după ce a înghiţit mai multe bile magnetice. Medicii au declarat că avuseseră numeroase cazuri de acest gen în ultima vreme, inclusiv un băieţel de 11 ani adus în stare critică la spital, din cauza aceleiaşi provocări.

 În ianuarie 2021, o fetiţă de doar 10 ani a pierit în timpul unei provocări pentru contul ei de Tik-Tok"Jocul fularului", cunoscut ca ”blackout challenge”, în care copiii îşi blochează respiraţia până la leşin, pentru a experimenta senzaţii tari, provoacă în fiecare an accidente, unele dintre ele mortale. Moartea fetei a provocat reacții puternice în Italia, iar oamenii solicită o mai bună reglementare a rețelelor sociale. În martie 2021, poliția italiană a deschis o anchetă pentru investigarea sinucideri, după ce o fetiţă de 12 ani a fost găsită spânzurată în baia dormitorului ei, în Ivrea, lângă Torino. 

La finalul lunii martie, un băiat de 12 ani a ajuns în moarte cerebrală, tot din cauza acestei provocări.

În august 2020, o adolescentă de 15 ani a murit în urma unei supradoze cu Benadryl. Fata a văzut pe aplicaţie provocarea, devenită virală, în care îţi administrezi doze mai mari de medicament antialergic pentru halucinaţii. În luna mai a aceluiaşi an, alţi trei adolescenţi din Fort Worth, Texas au fost spitalizaţi după ce au înghiţit doze excesive de Benadryl, ca parte a “provocării”. Un purtător de cuvânt al TikTok a declarat la acel moment că platforma de socializare, odată aflând de provocarea Benadryl „a eliminat rapid cantitatea de conținut găsită”.

Vârsta minimă pentru TikTok este de 13 ani, în conformitate cu termenii și condițiile aplicației. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » O fetiţă de 13 ani a ajuns în stare critică la spital cu arsuri de gradul III, după ce a încercat să facă o provocare pe TikTok - VIDEO