Antena Meniu Search
x

Belgia trece de Danemarca, la Euro 2020, şi se califică în optimile de finală ale competiţiei

Naţionala de fotbal a Belgiei s-a calificat în optimile de finală ale Euro 2020, după ce s-a impus, cu 2-1, în meciul jucat împotriva Danemarcei, joi seara, în etapa a doua a grupelor.

de Redactia Observator

la 17.06.2021, 21:00

De Bruyne (în alb) a făcut diferenţa în favoarea Belgiei
De Bruyne (în alb) a făcut diferenţa în favoarea Belgiei în meciul cu Danemarca de la Euro 2020 - Profimedia
  • Danemarca şi Belgia fac parte din Grupa B de la Euro 2020, grupă în care au mai fost repartizate Finlanda şi Rusia.
  • Meciurile de la Euro 2020 se joacă în perioada 11 iunie - 11 iulie.

Min. 97 - Este final de meci la Copenhaga. Belgia se impune, cu 2-1, la capătul unui duel extrem de spectaculos şi în care finalul a fost deosebit de dramatic. Danezii au forţat egalarea pe final, inclusiv cu portarul Schmeichel, şi au avut chiar şi o bară, în timp ce Belgia putea să-şi mărească şi ea avantajul la o fază în care goalkeeperul danez a fost surprins în jumătatea adversă de teren. Cu şase puncte din două meciuri, Belgia este calificată în faza optimilor de finală de la Euro 2020, în timp ce Danemarca mai are şanse minime de a accede în faza următoare a competiţiei.

Min. 94 - Thorgan Hazard vede cartonaşul galben.

Min. 84 - La danezi intră Olsen în locul lui Vestergaard.

Min. 81 - Jensen vede cartonaşul galben pentru un fault.

Min. 71 Danemarca - Belgia 1-2. De Bruyne duce Belgia în avantaj, după o acţiune colectivă de toată frumuseţea. Thorgan şi Eden Hazard au combinat elegant, balonul a ajuns la De Bruyne şi acesta a punctat cu un şut plasat. Între timp, Danemarca a mai făcut două schimbări. Au ieşit Damsgaard şi Delaney şi au intrat Cornelius şi Jensen.

Min. 69 - Damsgaard vede cartonaşul galben pentru o simulare.

Min. 62 - Răspunsul danezilor vine prompt. Au ieşit Poulsen şi Wass şi au intrat Norgaard şi Larsen.

Min. 59 - Daniel Wass vede primul cartonaş galben al meciului. Noi schimbări în echipa Belgiei. Au ieşit Dendoncker şi Carrasco şi au intrat Eden Hazard şi Witsel.

Min. 55 Danemarca - Belgia 1-1. Belgienii egalează după o acţiune de zile mari. Lukaku şi De Bruyne s-au distrat cu fundaşii danezi, iar ultimul a trimis în faţa porţii, de unde Thorgan Hazard a îndeplinit o simplă formalitate.

Min. 46 - Roberto Martinez forţează şi îl aruncă în luptă pe Kevin De Bruyne în locul lui Mertens.

20.03 - Belgia a avut lovitura de start în repriza a doua.

Min. 46 - Este pauză la Copenhaga. Danemarca este în avantaj, 1-0, după o primă repriză pe care a controlat-o cu autoritate, mai ales din punct de vedere tactic şi al ambiţiei.

Min. 30 - Danemarca a dominat meciul până acum. Nordicii par decişi să obţină un rezultat cât mai bun pentru a-l dedica lui Christian Eriksen.

Min. 2 Danemarca - Belgia 1-0. Surpriză pe Parken. Danemarca deschide scorul prin Poulsen. Atacantul nordicilor a profitat de o eroare în defensiva adversă.

19.00 - Danemarca a avut lovitura de start a meciului.

Danemarca, antrenată de Kasper Hjulmand, începe cu Schmeichel - Christensen, Kjaer, Vestergaard, Maehle - Wass, Hojbjerg, Delaney - Poulsen, Damsgaard, Braithwaite.

Belgia, antrenată de Roberto Martinez, începe cu Courtois - Meunier, Alderweireld, Denayer, Vertonghen - Tielemans, Dendoncker, Thorgan Hazard - Carrasco, Lukaku, Mertens.

Este primul meci pe care selecţionata Danemarcei îl joacă după episodul "Eriksen", respectiv după ce mijlocaşului danez i s-a făcut rău în partida cu Finlanda, din prima etapă, şi a trecut prin momente cumplite, fiind salvat doar graţie intervenţiei rapide şi exemplare a medicilor prezenţi la partida care s-a jucat tot pe Parken, din Copenhaga.

Rămâne de văzut cum au reuşit fotbaliştii danezi să-şi revină după episodul respectiv, mai ales în condiţiile în care Danemarca a cedat meciul respectiv, cu 0-1, şi are nevoie de punct sau chiar de puncte din partida cu Belgia, pentru a rămâne în lupta pentru calificarea în faza optimilor de finală.

Danemarca, pentru Eriksen şi în amintirea Generaţiei 1992

Danemarca intră în meciul cu Belgia din postura echipei care nu mai are nimic de pierdut. Danezii sunt pregătiţi să facă totul pentru a obţine victoria şi pentru Christian Eriksen, dar şi în amintirea Generaţiei 1992, care a câştigat titlul european deşi venea direct de pe plajă, danezii profitând atunci de retragerea din competiţie a Iugoslaviei.

Eşecul înregistrat în meciul cu Finlanda, 0-1, din prima etapă de la Euro 2020, a fost prima înfrângere suferită de Danemarca în 2021. Danezii veneau după cinci meciuri extraordinare în care au bifat patru victorii şi un egal, respectiv 8-0 cu Moldova, 2-0 în Israel, 4-0 în Austria, 2-0 cu Bosnia Herţegovina şi 1-1 în Germania.

Belgia, greu de oprit în faza grupelor

Belgia a debutat cu o victorie clară la Euro 2020, 3-0 cu Rusia, într-un meci în care belgienii au părut că vor fi greu de oprit în faza grupelor. Valoarea individuală a jucătorilor face din Belgia o adevărată candidată chiar la câştigarea trofeului pus în jos, însă Belgia a fost mai mereu în apropierea succesului deplin şi parcă niciodată nu a reuşit să-şi valorifice la maxim potenţialul.

Belgia este neînvinsă din octombrie anul trecut, când a pierdut greu, 1-2 cu Anglia, în deplasare. De atunci au fost opt victorii şi două egaluri, 10 meciuri în care Belgia a marcat 27 de goluri şi a încasat doar şapte goluri, bifând inclusiv un 8-0 cu Belarus, în preliminariile Campionatului Mondial, sau chiar un 4-2 cu Danemarca, în UEFA Nations League.

Meciul dintre Danemarca şi Belgia este arbitrat de o brigadă din Olanda

Meciul dintre Danemarca şi Belgia contează pentru etapa a doua a Grupei B de la Euro 2020 şi este arbitrat de o brigadă din Olanda condusă de Bjorn Kuipers la centru. Acesta este asistat de Sander van Roekel şi Erwin Zeinstra. Este primul meci condus de Kuipers la Euro 2020. Arbitrul olandez are 48 de ani şi este arbitru internaţional din 2006. A condus numeroase meciuri importante în carieră, inclusiv trei partide de la Campionatul Mondial din 2014 şi patru partide de la Campionatul Mondial din 2018.

Meciul dintre Danemarca şi Belgia se joacă pe Stadionul Parken, din Copenhaga. Este al doilea meci găzduit de arena daneză, de la Euro 2020, după Danemarca - Finlanda 0-1. Parken găzduieşte şi ultimul meci jucat de Danemarca în grupe, cel împotriva Belgiei, dar găzduieşte şi un meci din faza optimilor de finală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Euro 2020 » Belgia trece de Danemarca, la Euro 2020, şi se califică în optimile de finală ale competiţiei