Antena Meniu Search
x

EURO 2020. Programul meciurilor care se dispută pe Național Arena

Cea de-a 16-a ediție a Campionatului European de Fotbal va debuta anul acesta pe 11 iunie, asta după ce organizarea programată pentru anul trecut a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus. În premieră pentru turneul european, s-a decis organizarea acestuia în mai multe locații din Europa și nu doar într-o singură țară, așa cum s-a întâmplat până în 2016.

de Redactia Observator

la 07.06.2021, 13:41

Stadionul Național Arena din București
EURO 2020. Programul meciurilor disputate pe Național Arena - Profimedia
  • 32 de naționale vor participa la Euro 2020
  • 10 orașe, printre care și București, vor găzdui meciurile de la Euro 2020
  • Campionatul European se desfășoară în perioada 11 iunie-11 iulie

Printre cele 10 orașe care au fost selectate pentru a găzdui meciurile turneului se află și București, unde sunt programate în total patru dintre cele 51 de meciuri, toate desfășurându-se pe Arena Națională.

Arena Națională găzduiește meciuri din Grupa C

Prima partidă va avea loc pe Național Arena duminică, 13 iunie, de la ora 19, când Macedonia de Nord va întâlni Austria.

Ulterior, joi, 17 iunie, se va disputa la București o altă partidă a grupei C, cea dintre Ucraina și Macedonia de Nord, de la ora 16, urmând ca ultimul meci din faza grupelor să se desfășoare pe Național Arena, luni, 21 iunie, atunci când Austria va juca împotriva Ucrainei, începând cu ora 19.

Pe acelaşi subiect

Optime de finală, la București

Pe lângă cele trei meciuri din faza grupelor, Arena Națională din București va găzdui și una dintre optimile de finală. Este vorba mai exact de meciul cu numărul 42, care se va desfășura luni, 28 iunie, începând cu ora 22, atunci când câștigătoarea grupei F o va întâlni în teren pe a treia clasată a uneia dintre grupele A,B sau C.

România la Campionatul European de Fotbal

Anul acesta România nu a reușit calificarea la Euro, țara noastră având un total de cinci prezențe de-a lungul tuturor celor șaisprezece ediții ale Campionatului European. Cea mai bună clasare a țării noastre la acest turneu a fost în anul 2000, atunci când echipa națională a reușit să ajungă până în sferturile de finală. Finala Euro 2020 va avea loc pe 11 iulie, la Londra. Ediția precedentă a Campionatului European a fost câștigată pentru prima dată în istorie de către Portugalia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Euro 2020 » EURO 2020. Programul meciurilor care se dispută pe Național Arena