Antena Meniu Search
x

Ghid practic pentru fanii care vor veni la Bucureşti pentru EURO 2020. Ce pot vizita suporterii în România

Au mai rămas doar câteva zile până va începe EURO 2020, iar Bucureşti este unul dintre cele 11 oraşe gazdă ale competiţiei.

de Redactia Observator

la 03.06.2021, 16:35

Ghid practic pentru fanii care vor veni la Bucureşti pentru EURO 2020. Ce pot vizita suporterii în România
Bucurelti va găzdui 4 meciuri de la EURO 2020 - Profimedia

România va organiza patru meciuri de la EURO 2020 (3 din faza grupelor şi unul din optimi), astfel că site-ul uefa.com a realizat un scurt ghid pentru fanii şi turiştii care vor ajunge în Bucureşti. UEFA Festival oferă ceva pentru fiecare”. Este vorba despre activităţi care nu necesită bilete de acces.

Suporterii sunt îndemnaţi să înveţe „ceva din limba română”. Este precizat că vorbitorilor de italiană, spaniolă şi franceză le-ar fi mai uşor să înţeleagă şi a fost întocmită şi un foarte succint ghid de conversaţie care cuprinde câteva cuvinte si expresii traduse din engleză:  „bună”, „noroc”, „vă rog”, „mulţumesc”, „o bere, vă rog” şi „Bucureşti, te iubesc!” (deşi în engleză propoziţia este „I love Bucharest”).

Este considerat că românii au o slăbiciune pentru produsele de patiserie şi astfel de magazine se întâlnesc la tot pasul. „Delectaţi-vă cu nişte covrigi sau o Dobrogeană, măcar o dată pe zi”, este îndemnul.

Este recomandată şi închirierea unei biciclete, pentru a explora oraşul, cu menţiunea de a fi evitate străzile principale.

Pe acelaşi subiect

Arcul de Triumf, replică a celebrului monument din Paris, este un punct ce ar putea interesa vizitatorii, la fel şi Palatul Parlamentului.

Este remarcat de asemenea faptul că pe zidurile din oraş se găsesc desene murale cool, aici fiind menţionată strada Arthur Verona (între timp, a fost demolată clădirea pe care era anual prezentat un desen de mari dimensiuni).

Cât priveşte gastronomia, sarmalele - prezentate ca ”rulouri de varză cu carne de porc” - sunt recomandate, însoţite de mămăligă, iar între locurile potrivite pentru a fi menţionate în postări de Instagram se numără Cărtureşti Carusel, Grădina Botanică şi Calea Victoriei, cu arhitectură diversă.

În plus, poate fi întreprinsă o călătorie de o zi la „Castelul lui Dracula”, la Bran. Mulţi operatori de turism organizează astfel de călătorii, iar site-ul spune că raportul calitate - preţ este foarte bun.

EURO 2020 va debuta pe 11 iunie, iar programul partidelor de pe Arena Naţională este următorul:

Grupa C

  • Duminică, 13 iunie 2021, ora 19:00 Austria – Macedonia de Nord;
  • Joi, 17 iunie 2021, ora 16:00 Ucraina – Macedonia de Nord;
  • Luni, 21 iunie 2021, ora 19:00 Ucraina – Austria;

Optime de finală

  • Luni, 28 iunie 2021, ora 22:00 1F – 3A/B/C.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Euro 2020 » Ghid practic pentru fanii care vor veni la Bucureşti pentru EURO 2020. Ce pot vizita suporterii în România