Antena Meniu Search
x

Update Chelsea Londra a câştigat UEFA Champions League, după ce s-a impus în finala cu Manchester City

Chelsea Londra a câştigat pentru a doua oară în istorie UEFA Champions League, după ce s-a impus, scor 1-0, în finala cu Manchester City jucată sâmbătă seara la Porto, în Portugalia.

de Redactia Observator

la 30.05.2021, 00:03

  • Chelsea Londra mai câştigase în 2012 UEFA Champions League.
  • Manchester City a jucat prima finală de UEFA Champions League din istoria clubului.

Min. 98 - Este final de meci la Porto. Chelsea Londra se impune, scor 1-0, la capătul unui meci pe care l-a controlat tactic aproape în permanenţă. Neamţul Thomas Tuchel şi-a definitivat capodopera reuşind să-i predea o lecţie lui Josep Guardiola, după ce a avut un parcurs aproape perfect în cea mai importantă competiţie europeană intercluburi. Chelsea Londra câştigă pentru a doua oară în istorie UEFA Champions League, în timp ce Manchester City, trădată în finală de filosofia lui Josep Guardiola de a juca fără un centru înaintaş autentic, mai are de aşteptat.

Min. 97 - Mahrez ratează ultima şansă a lui City de a rămâne în meci. Jucătorul "Cetăţenilor" a ratat de puţin ţinta.

Min. 90 - Foden este găsit liber în careul advers, dar şutul său este respins de defensiva adversă cu o intervenţie la sacrificiu.

Min. 88 - Gabriel Jesus vede cartonaşul galben. 

Pe acelaşi subiect

Min. 80 - Schimbare la Chelsea. A ieşit Mason Mount şi a intrat Mateo Kovacic.

Min. 77 - Schimbare la Manchester City. A ieşit Sterling şi a intrat Aguero.

Min. 73 - Pulisic este găsit bine în careul advers, dar trimite alături.

Min. 66 - Schimbare la Chelsea. A ieşit Werner şi a intrat Pulisic.

Min. 64 - Schimbare la Manchester City. A ieşit Bernardo Silva şi a intrat Fernandinho.

Min. 61 - Foden şutează periculos, din nou alături.

Min. 61 - Decizie importantă luată de centralul spaniol Lahoz. Reece James a părut să comită un henţ în careul lui Chelsea. Deşi a intervenit şi arbitrul video, centralul iberic a decis, totuşi, să nu acorde penalty pentru Manchester City.

Min. 60 - Lovitură pentru Josep Guardiola. Kevin De Bruyne, accidentat, nu mai poate continua jocul. În locul belgianului a intrat brazilianul Gabriel Jesus.

Min. 57 - Rudiger vede cartonaşul galben.

23.04 - Chelsea a avut lovitura de start în repriza a doua.

Min. 45 - Este pauză la Porto. Chelsea conduce, cu 1-0, la capătul unei reprize pe care londonezii au controlat-o. Josep Guardiola trebuie să schimbe ceva repede în jocul lui Manchester City, pentru a mai putea spera la câştigarea trofeului.

Min. 43 Manchester City - Chelsea 0-1. Havertz deschide scorul. Fotbalistul lui Chelsea finalizează cu eleganţă o acţiune colectivă de toată frumuseţea.

Min. 39 - Şutul lui Mahrez este reţinut de Mendy. Chelsea a făcut prima schimbare. A ieşit Thiago Silva, accidentat, şi a intrat Christensen.

Min. 35 - Gundogan vede primul cartonaş galben al meciului.

Min. 28 - Foden reia cu capul, însă mingea nu îşi atinge ţinta. Ocazie importantă pentru Manchester City.

Min. 25 - Chelsea continuă să fie mai prezentă în jumătatea de teren adversă.

Min. 17 - Kante reia periculos cu capul, însă mingea se duce alături.

Min. 14 - Werner este într-o situaţie ideală, în careul advers, dar reia slab şi goalkeeperul advers intervine fără probleme.

Min. 9 - Sterling scapă periculos în careul advers, încearcă o execuţie pretenţioasă şi portarul lui Chelsea respinge în corner.

Min. 7 - Cele două echipe se tatonează şi aşteaptă greşeala adversarului.

22.01 - Manchester City a avut lovitura de start în finala UEFA Champions League.

UPDATE, 21.04: Au fost anunţate echipele de start pentru finala UEFA Champions League. Manchester City începe cu Ederson - Walker, Stones, Ruben Dias, Zinchenko - Bernardo Silva, Gundogan, Foden - Mahrez, De Bruyne, Sterling. Chelsea începe cu Mendy - Reece James, Azpilicueta, Thiago Silva, Rudiger, Chilwell - Havertz, Jorginho, Kante, Mount - Werner.

Avem pentru a treia oară în istorie o finală 100% englezească în UEFA Champions League. În 2008, Chelsea Londra ceda la penaltiuri în faţa lui Manchester United, iar în 2019, FC Liverpool se impunea, cu 2-0, în faţa lui Tottenham Hotspur.

Acum, Manchester City şi Chelsea Londra se înfruntă în ultimul act al UEFA Champions League. La prima vedere, trupa antrenată de Josep Guardiola pare favorită, în condiţiile în care Manchester City a câştigat la pas Premier League, competiţie pe care Chelsea a încheiat-o abia pe locul 4.

Totuşi, ambele formaţii au avut parcursuri remarcabile în UEFA Champions League. Manchester City a fost mai eficientă, adunând, până la finală, 11 victorii, un egal şi golaveraj 25-4. Însă, Chelsea Londra nu a fost cu mult mai prejos, adunând opt victorii, trei egaluri, o înfrângere şi golaveraj 22-4. Ba chiar Chelsea Londra a avut adversari mai tari, precum FC Sevilla, Atletico Madrid sau Real Madrid, în timp ce cele mai importante adversare eliminate de Manchester City au fost Borussia Dortmund şi Paris Saint Germain.

Manchester City, în premieră în finala UEFA Champions League

Mai mult, Manchester City a avut probleme în ultimele meciuri jucate împotriva lui Chelsea Londra. De altfel, Chelsea a câştigat trei dintre ultimele patru meciuri directe, reuşind, în urmă cu trei săptămâni, chiar un 2-1 pe terenul formaţiei antrenate de Josep Guardiola.

Manchester City s-a calificat în premieră în UEFA Champions League. Formaţia de pe Etihad Stadium mai are în palmares o Cupă a Cupelor câştigată în 1970. Chelsea Londra a câştigat UEFA Champions League în 2012, la penaltiuri, împotriva lui Bayern Munchen, şi mai are în palmares două Europa League (2013, 2019), două trofee Cupa Cupelor (1971, 1998) şi o Supercupă a Europei (1998).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sport » Chelsea Londra a câştigat UEFA Champions League, după ce s-a impus în finala cu Manchester City