Antena Meniu Search
x

Video Cum poți ajunge voluntar la Euro 2020. Peste 25.000 de suporteri străini ar putea să ajungă în iunie, în Capitală

Euro 2020 se apropie si deja mii de voluntari sunt pregătiţi să iasă pe străzile Capitalei. Le vor spune microbiştilor străini cum să ajungă la Arena Naţională, la hotel, care sunt cele mai cunoscute restaurante sau terase. Autorităţile îşi doresc ca ultima partidă din cele patru care au loc la Bucureşti să se desfăşoare cu stadionul pe jumătate plin.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 25.05.2021, 21:03

Vezi și

Cătălin e unul din voluntarii care îi vor întâmpina pe suporterii sosiţi în Capitală cu trenul, în Gara de Nord. 

Cătălin Bîrsan, voluntar: Vor oferi hărțile, îi vor îndruma pe turiști și pe vizitatori să-și instaleze aplicația online a celor de la euro. Pentru că acolo au și harta interactivă și vor oferi toate informatiile necesare cu privire la transportul în comun, la hotelurile la care aceștia sunt cazați. 

Şi la aeroport vor fi entuziaşti care să îi ajute pe străinii care vin cu avionul. Îi vom regăsi însă şi la Arena Naţională, la principalele staţii de metrou şi în zonele centrale. Aşa că străinii vor avea de la cine să primească informaţii aproape oriunde se vor afla. 

Alin Stănculescu, voluntar: Să găsească un restaurant fain, să găsească drumul la stadion, să găsească obiective turistice și să se bucure de Bucureștiul nostru frumos. Centrul vechi e una dintre atracțiile pe care cu siguranță voluntarii noștri o vor recomanda. 

Pe acelaşi subiect

Tinerii care se vor ocupa de îndrumarea turiştilor sunt uşor de identificat. 

Alin Stănculescu, voluntar: Vor purta acest hanorac, tricoul, rucsacul de care au mare nevoie, ca să-și pună materialele pe care le vor disemina către turiști și vor avea o șapcă în caz de ploaie sau de soare. 

Înscrierile sunt încă deschise pentru doritori

1.200 de voluntari vor fi selectaţi de Primăria Capitalei. Iar doritorii încă se pot înscrie. 

Georgiana Trifu, Centrul pentru Tineret Bucureşti: Trebuie să fie vorbitori de limba engleză la nivel cel puțin mediu, să fie locuitori ai municipiului București sau studenți și sa fie apți din punct de vedere medical. 

În luna iunie, peste 25 de mii de suporteri străini ar putea să ajungă în Capitală. 

Cristian Ghiţă, subsecretar de stat Ministerul Sportului: Comportamentul tipic al suporterului austriac va fi de a veni strict pentru meci și de a pleca înapoi cu un avion charter. Suporterul ucrainean ne așteptăm să vină cu un autocar și atunci va există măcar o noapte de cazare, iar în ceea ce privește suporterul tipic din Macedonia ne așteptăm ca el să vină cu automobilul personal. 

Suporterii vor avea gratuitate în mijloacele de transport în comun din Capitală. Primul meci din București de la euro 2020 va avea loc pe 13 iunie. Atunci se va disputa partida dintre Austria și Macedonia de Nord. Ultimul meci, cel din optimile de finală, e programat pe 28 iunie. La ultimul meci autoritățile vor să aducă mai mulți spectatori în tribune, în așa fel încât stadionul să fie ocupat pe jumătate. 

Cristian Ghiţă, subsecretar de stat Ministerul Sportului: Suplimentarea peste 25% să fie făcută doar cu spectatori români vaccinați. 

UEFA i-a selectat deja pe cei care vor putea intra pe Arena Naţională, în urma unei trageri la sorţi. Cei care au bilete cumpărate dar n-au prins loc primesc banii înapoi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Cum poți ajunge voluntar la Euro 2020. Peste 25.000 de suporteri străini ar putea să ajungă în iunie, în Capitală