Antena Meniu Search
x

Galerie foto Gianluigi Donnarumma, desemnat cel mai bun jucător de la Euro 2020. Este pentru prima dată când un portar primeşte acest titlu

Portarul italian Gianluigi Donnarumma a fost desemnat cel mai bun jucător la EURO 2020, fiind pentru prima dată în istoria competiției când un goalkeeper a primit acest titlu. Cel mai bun jucător al finalei dintre Italia și Anglia a fost desemnat Leonardo Bonucci.

de Redactia Observator

la 12.07.2021, 10:03

La 22 de ani, Gianluigi Donnarumma a avut o evoluţie apreciată pe tot parcursul turneului, fiind acum desemnat cel mai bun jucător al Campionatului European din acest an, în urma parcursul său din cadrul turneului, potrivit News.ro. El a apărat şi două lovituri de departajare la finala de duminică, împotriva Angliei. Donnarumma a făcut, de asemenea, o salvare crucială a naţionalei italiei în victoria la loviturile de departajare împotriva Spaniei, din semifinale. Portarul a devenit, în trecut, cel mai tânăr jucător care a debutat cu naționala under-21 a Italiei, la doar 17 ani.

Gianluigi a apărat, iar Italia a devenit campioană europeană

Reprezentativa Italiei a câştigat, duminică seară, pe Stadionul Wembley din Londra, Campionatul European de fotbal, învingând în finală Anglia, scor 4-3 în urma loviturilor de departajare. Pentru englezi a marcat Luke Shaw, în minutul 2. Este cel mai rapid gol înscris vreodată într-o finală de Euro. Italienii au egalat prin Bonucci, în minutul 67. Bonucci este cel mai în vârstă jucător care a înscris într-o finală de Euro (34 de ani, 71 de zile).

La loviturile de departajare, pentru Italia au marcat Berardi, Bonucci şi Bernardeschi. Au ratat Belotti şi Jorginho. Pentru Anglia au marcat Kane şi Maguire. Au ratat Rashford, Sancho şi Saka.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Euro 2020 » Gianluigi Donnarumma, desemnat cel mai bun jucător de la Euro 2020. Este pentru prima dată când un portar primeşte acest titlu